Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο υιός Μπάιντεν, Χάντερ – Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως 25 χρόνια

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των ΗΠΑ που γιος εν ενεργεία προέδρου της χώρας κινδυνεύει με βαριά καταδίκη

Must Read

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ στις ανατολικές ΗΠΑ εμφανίζεται σήμερα ο Χάντερ Μπάιντεν, γιός του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που τού έχουν προσάψει για παράνομη κατοχή όπλου.

Ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν είναι ένας από τους αγαπημένους «στόχους» των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του πατέρα του, με… πρώτο και καλύτερο τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τον θεωρούν «αχίλλειο πτέρνα» του Αμερικανού προέδρου. Ο υιός Μπάιντεν κατηγορείται ότι το 2018 είπε ψέματα συμπληρώνοντας τα έντυπα για απόκτηση πυροβόλου όπλου, στα οποία αρνούνταν τον εθισμό του στα ναρκωτικά, τον οποίο, ωστόσο, παραδέχθηκε αργότερα.

Ο δικηγόρος του, Αμπ Ντέιβιντ Λόουελ, γνωστοποίησε πως ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος, όταν απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, την πολιτεία από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν. Είχε ζητήσει ο πελάτης του, ο οποίος είναι κάτοικος Καλιφόρνιας, να εμφανιστεί στο δικαστήριο μέσω βιντεοδιάσκεψης, εφόσον είναι αυτό δυνατό.

Όμως, ο δικαστής Κρίστοφερ Μπερ απέρριψε το αίτημά του, λέγοντας πως αυτή η πρώτη εμφάνιση του κατηγορουμένου «είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες σε μια ποινική υπόθεση, στις οποίες ο κατηγορούμενος εμφανίζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου μας, ενώπιον ενός δικαστή». Υπογράμμισε δε πως «οι περισσότερες από τις κατηγορίες σε βάρος του κατηγορουμένου είναι καινούριες και δεν είχαν αναφερθεί κατά την προηγούμενη εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου τον Ιούλιο 2023, έτσι θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητηθούν στο δικαστήριο».

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Χάντερ Μπάιντεν μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως 25 ετών, αν και, στην πράξη, τέτοιες διώξεις σπάνια καταλήγουν από μόνες τους σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This