«Η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά και βραχονησίδες» – Τι αναφέρει τουρκική εφημερίδα

«Βόμβα» από την φιλοκυβερνητική Yeni Safak για τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Must Read

Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ρίχνει «βόμβα» αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη και τι συμφωνήθηκε σε αυτήν για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak κάνει λόγο για «κίνηση έκπληξη» από την Ελλάδα, η οποία «αποστρατιωτικοποιεί νησιά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

«Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Yeni Şafak.

«Ένα θετικό βήμα ήρθε από την Ελλάδα, η οποία έδωσε ενδείξεις ομαλοποίησης με την Τουρκία. Η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις βραχονησίδες και τους βράχους, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με συνθήκες, κάτι που ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγές επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν νέες θετικές εξελίξεις, καθώς οι συνομιλίες αποκτούν δυναμική» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα προστίθεται:

«Η διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας προχωρά θετικά. Η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις βραχονησίδες και τους βράχους (ΕΓΕΑΥΔΑΑΚ) των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με συνθήκες, που αποτελούν μια από τις προβληματικές περιοχές.

Τα βήματα εξομάλυνσης των δύο χωρών, που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν περαιτέρω με την συνάντηση του προέδρου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Tayyip Erdogan και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Σεπτέμβριο. Θετικές εξελίξεις αναμένονται στο νησιωτικό ζήτημα, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, μέχρι την σύνοδο των ηγετών που θα επαναληφθεί τον Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This