Τραγωδία με τουλάχιστον 21 νεκρούς στη Βενετία: Πώς έπεσε το ηλεκτρικό λεωφορείο από τη γέφυρα – Μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ

Παιδιά και άτομα ουκρανικής καταγωγής ανάμεσα στα θύματα. Από τους 18 τραυματίες, οι 4 είναι πολύ σοβαρά. Αδιευκρίνιστα τα αίτια

Must Read

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ, Τρίτη 3/10, μετά την πτώση λεωφορείου το οποίο μετέφερε τουρίστες, όταν έπεσε από γέφυρα κοντά στη Βενετία της βόρειας Ιταλίας και έπιασε φωτιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Πυροσβέστες και άλλοι φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εργάζονταν όλη τη νύχτα προσπαθώντας να ανασύρουν πτώματα και να κατασβέσουν τις φλόγες.

Πώς έγινε η τραγωδία 

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Μέστρε, η οποία συνδέεται με τη Βενετία με γέφυρα. Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, ενώ κατά πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης τουρίστες από τη Γερμανία. Ο οδηγός ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. «Είναι μια τρομερή τραγωδία, η πόλη πενθεί», δήλωσε ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας Ρενάτο Μποράζο, στην τηλεόραση Sky Italia.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε. Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα. Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο δήλωσε επίσης, πριν από λίγο, «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια». Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.  

 

 

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο έγραψε στο X ότι η σκηνή του δυστυχήματος ήταν «αποκαλυπτική» και κήρυξε την πόλη σε κατάσταση πένθους. Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη στην ηπειρωτική χώρα μόλις 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλιάς πόλης της Βενετίας, δήλωσε ο Ρενάτο Μποράσο, αξιωματούχος της πόλης της Βενετίας. Δύο από τους νεκρούς ήταν παιδιά, δήλωσε ο νομάρχης της Βενετίας Μικέλε Ντι Μπάρι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής.

 

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI ότι τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη αδιευκρίνιστα. «Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς συνέβη», είπε. «Το λεωφορείο ήταν καινούργιο και ηλεκτρικό και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν ιδιαίτερα προβληματικός».

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Είκοσι ένας νεκροί από πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα έξω από την Βενετία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This