«Βουτιά» στα φίδια και τις κατσαρίδες από τους φοιτητές του Χονγκ Κονγκ για να διαφύγουν

Must Read

Με αποκλεισμένη κάθε δίοδο, οι διαδηλωτές που είχαν κρυφθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω των υπονόμων. Άγνωστό βέβαια πόσοι από αυτούς τα κατάφεραν και πόσοι όχι.

Η δυσωδία και τα φίδια

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κάποια μέρα θα χρειαζόταν να κρυφτώ σε έναν υπόνομο ή να διαφύγω μέσω των υπονόμων για να επιβιώσω», δήλωσε μια φοιτήτρια, ονόματι Μπάουι, στο Reuters. «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζούσα έτσι… Το συναίσθημα που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι ο φόβος όταν ήμουν εκεί κάτω». Η 21χρονη φοιτήτρια δήλωσε ότι η ίδια και άλλοι είχαν δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να δραπετεύσουν από την πολυτεχνειούπολη που πολιορκείται από την αστυνομία, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε. «Τότε σκεφτήκαμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε αλλιώς θα πεθάνουμε, άρα μπήκαμε στον υπόνομο». Η Μπάουι μίλησε για τη δυσωδία, τα φίδια που συνάντησε στις σήραγγες αλλά και πώς προσπαθούσε να καταπνίξει το φόβο της για την άνοδο της στάθμης του νερού μαζί με την πλημμυρίδα.«Κάθε βήμα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο», είπε η φοιτήτρια που τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Αστυνομικοί και δύτες πυροσβέστες σε προσπάθεια να εντοπίσουν τους δραπέτες

Δύο μέρες μετά τις συγκρούσεις, η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από την πολυτεχνειούπολη και περιμένει τους ακτιβιστές να παραδοθούν. Με τον φόβο μη συλληφθούν και αντιμετωπίσουν κατηγορίες μικρές ομάδες διαδηλωτών άνοιξαν τις σχάρες υπονόμων και βούτηξαν στο σκοτάδι με τους αστυνομικούς να τους βρίζουν και να τους αποκαλούν κατσαρίδες. 

Αυτοί που προσπάθησαν να δραπετεύσουν μέσω των υπονόμων είχαν μαζί τους φακούς, σκοινί, κουτιά πρώτων βοηθειών και νερό και ενώ προσπάθησαν να «πιάσουν» σήμα στα τηλέφωνά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία τους. Κάποιες ομάδες είχαν επίσης σπρέι, προκειμένου να μαρκάρουν τις σήραγγες για αυτούς που ίσως ακολουθούσαν. «Η απόσταση φαίνεται μικρή στην επιφάνεια αλλά ο χρόνος κυλά αργά κάτω από τη Γη», δήλωσε η 22χρονη Σαν, που δοκίμασε τη λύση των υπονόμων.

Δείτε επίσης: «Εμφύλιος» στο Χονγκ Κονγκ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This