Αμερικανικά ΜΜΕ: O Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ

Παρέδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα σε Αυστραλό επιχειρηματία

Must Read

Αποκάλυψη βόμβα από δύο έγκριτα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την χώρα.

ABC News και New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ παρέδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στον Αυστραλό επιχειρηματία Άντονι Πρατ λίγο προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2021 στην εξοχική κατοικία του πρὠην πρέδρου στο Μαρ-α- Λάγκο της Φλόριντα.

Στην συνέχεια ο Πρατ μοιράστηκε τις απόρρητες πληροφορίες με δεκάδες άλλους ανθρώπους, τουλάχιστον 45 αναφέρει το ABC News, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στην εταιρεία του, δημοσιογράφοι και Αυστραλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων και πρώην πρωθυπουργών.

Ο Τραμπ φέρεται να παρακινούσε τον συνομιλητή του να αγοράσει η Αυστραλία αμερικανικά υποβρύχια, αποκάλυψε τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτουν και σε ποια απόσταση μπορούν να πλησιάσουν τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση της αφαίρεσης δεκάδων διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ, για την οποία η δίκη είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2024, έλαβαν κατάθεση από τον Αυστραλό επιχειρηματία.

Το ABC News αναφέρει ότι ο Πρατ δήλωσε πως δεν γνώριζε εάν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σοβαρολογούσε και οι ομοσπονδιακοί ερευνητές τού ζήτησαν να μην επαναλάβει όσα του αποκάλυψε ο Τραμπ.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This