Παρασκευή 18/6/2021

Ο Ντόναλντ Τουσκ στο «τιμόνι» του ΕΛΚ

Με ποσοστό 93%, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ντόναλντ Τουσκ εξελέγη νέος πρόεδρος. 

Η εκλογή του από το 13ο συνέδριο του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ, εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Πολωνός Τουσκ, ο οποίος είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος από χώρα της πρώην ανατολικής Ευρώπης, διαδέχεται στο «τιμόνι» του ΕΛΚ τον Γάλλο πολιτικό Ζοζέφ Ντολ.

Αύριο Τεάρτη 21/11, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 10 νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ και του νέου ταμία. Μεταξύ των 12 υποψήφιων για τις 10 θέσεις αντιπροέδρου του ΕΛΚ, είναι ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Για τη θέση του ταμία του κόμματος, εξάλλου, έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών, Κρίστιαν Σμιτ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ