Τέταρτη ημέρα κόλασης στη Μέση Ανατολή: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Τουλάχιστον 1.600 νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι. Με δημόσια εκτέλεση των ομήρων απειλεί η Χαμάς: «Θα αναρτούμε τα βίντεο των εκτελέσεων στο διαδίκτυο»

Must Read

Τέταρτη ημέρα ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, και το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας. Η «αντεπίθεση μόλις άρχισε» λέει ο Νετανιάχου. Οι αιχμάλωτοι «όπλο» στα χέρια της Χαμάς.

 

 

Αθώοι στην φρίκη του πολέμου

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ανήλθε σε 704, ενώ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των θανάτων ως αποτέλεσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από παλαιστινιακές ομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς ανήλθε σε περίπου 1.000 Ισραηλινούς. 

 

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανήλθε στους 704 νεκρούς, και περίπου σε 3.900 τραυματίες. Επιπλέον, ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της σύγκρουσης έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 187.500 ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων. 

 

 

Η UNRWA φιλοξενεί περισσότερα από 137.000 άτομα σε σχολεία της UNRWA σε όλη την περιοχή. Η έκθεση αναφέρει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν 790 κατοικίες και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε έως και 5.330 μονάδες στην περιοχή, η οποία έχει πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων. Η OCHA είπε ότι οι ζημιές σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής στη Γάζα έχουν διαταράξει τη ζωή περισσότερων από 400.000 ανθρώπους. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα καταστράφηκαν, ενώ το ρεύμα, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το νερό αποκόπηκαν από τη Λωρίδα. Στο Ισραήλ, τοπικά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 1.000 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και περίπου 2.600 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης που πραγματοποίησε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο 38 επιπλέον στρατιωτών τις προηγούμενες ώρες σε συγκρούσεις με τη Χαμάς, ενώ επιβεβαίωσε και τη δολοφονία του υποδιοικητή της 300ης Ταξιαρχίας, Αντισυνταγματάρχη Alim Saad, κατά τη διάρκεια προηγούμενης επιδρομής σε ισραηλινό παρατηρητήριο κοντά τα σύνορα του Λίβανου, για τα οποία ανέλαβαν την ευθύνη Παλαιστίνιοι μαχητές του κινήματος Τζιχάντ στον Λίβανο. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι μαχητές διείσδυσαν σε ισραηλινές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Κόλαση στη Μέση Ανατολή

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες από την επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων στο Ισραήλ την ώρα που στη χώρα γίνεται λόγος για τη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην ιστορία της. Το Ισραήλ κλιμακώνει το «σφυροκόπημα» της Γάζας, επιβάλλοντας πλήρη πολιορκία στην περιοχή που πλέον μένει χωρίς τρόφιμα και καύσιμα. Η απάντηση του Ισραήλ θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», προειδοποίησε ο Νετανιάχου, την ώρα που η Χαμάς απειλεί με εκτελέσεις ομήρων. Ο ΟΗΕ ζητά να τερματιστεί ο «φαύλος κύκλος αιματοχυσίας, μίσους και πόλωσης». 

 

 

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έχει απειλήσει ότι αν γίνονται ισραηλινά χτυπήματα χωρίς προειδοποίηση εναντίον αμάχων τότε ισραηλινοί όμηροι, όπου ο αριθμός τους είναι απροσδιόριστος, θα εκτελούνται δημόσια και η εκτέλεση θα βιντεοσκοπείται και θα ανεβαίνει στο διαδίκτυο, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως, οι στόχοι εναντίον της Χαμάς είναι εκατοντάδες σε ένα 24ωρο, με τους Ισραηλινούς να χτυπούν και από θάλασσα και από αέρα.

 

 

Από τη δική του πλευρά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χθες, στο διάγγελμά του είπε ότι αυτό που αντιμετωπίζει η Χαμάς τώρα είναι μόνο η αρχή και έκανε σύγκριση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η Χαμάς με αυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης του ισλαμικού κράτους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα χρησιμοποιηθεί η απόλυτη δύναμη εναντίον της Χαμάς».

 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δημοσιοποίησε ένα βίντεο μέσω της πλατφόρμας X, σε «συνέχεια» τους μηνύματος προς την Χαμάς πως «η απάντηση τώρα ξεκινά». Το βίντεο δείχνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο ίδιος έγραψε: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

 

Ετοιμάζονται οι χερσαίες δυνάμεις

Η χερσαία δύναμη ακόμη δεν έχει έρθει αλλά περιπλέκεται η κατάσταση λόγω των ομήρων. 300.000 έφεδροι ισραηλινοί έχουν κληθεί στα όπλα και αυτή τη στιγμή παρατάσσονται στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ισοπεδωθεί πάνω από 400 κτίρια και πάνω από 1.200 έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στη Γάζα.

Πώς οι Ισραηλινοί δεν κατάλαβαν τίποτα για το χτύπημα που ερχόταν

Οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν παραδοσιακούς – συμβατικούς τρόπους επικοινωνίας, ούτε κινητά, που θα μπορούσαν να εντοπιστούν τα στίγματα τους, ούτε ηλεκτρονικές συνομιλίες. Τίποτα από όλα όσα θα μπορούσαν να «μαρτυρήσουν» αυτό που προετοίμαζαν.

 

Συνεχίζουν να δρουν οι τρομοκράτες στο ισραηλινό έδαφος

Μόνο χθες είχαμε 260 σορούς στο Φεστιβάλ στην έρημο του Ισραήλ, άλλες 100 σοροί εντοπίστηκαν στο Κιμπούτς Μπεερί, ενώ ακόμη και αυτή την ώρα τρομοκράτες της Χαμάς δρουν στο έδαφος του Ισραήλ, αυτό λένε και οι Αρχές, ενώ χθες είδαμε τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας με καταγγελτικό ύφος να λέει ότι «θα επιβάλλουμε τον πλήρη αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Τέρμα στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στον ηλεκτρισμό, στο νερό». Την ίδια ώρα η ανθρωπιστική κρίση που έτσι και αλλιώς σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας να επιδεινώνεται αφού πάνω από 130.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ και νοσοκομεία. Πληροφορίες στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται τον Παλαιστίνιο Πρέσβη της Ρωσίας, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στη Μόσχα.

 

 

Αμπάς: Να παρέμβει άμεσα ο ΟΗΕ για να σταματήσει τη «συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση»

Τον ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της «συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα» κάλεσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάντόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

 

 

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των προέδρων ΗΠΑ και Γαλλίας και των πρωθυπουργών Βρετανίας και Ιταλίας και του καγκελαρίου της Γερμανίας, όπου απηύθυναν έκκληση ευθέως στο Ιράν να μην κάνει κάτι που θα εξαπλώσει και θα επεκτείνει τον πόλεμο πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, εκεί δηλαδή που είναι το επίκεντρο της Ισραηλινής δράσης.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

«Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια»: Σοκάρουν οι περιγραφές Ελλήνων που ζουν στο Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This