Τρίτη, 4 Μάϊος 2021

Συνεχίζεται η «πύρινη κόλαση» στην Αυστραλία – Πάνω από 10.000.000 στρέμματα γης έχουν καεί (video)

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αυστραλία, όπου χθες οι εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας έκοψαν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, πάνω από 100 σχολεία παρέμειναν κλειστά και οι κάτοικοι σε περιοχές υψηλού κινδύνου κλήθηκαν ξανά να αναζητήσουν καταφύγιο στα κέντρα φιλοξενίας των πυροπλήκτων, αφού ξέσπασαν νέα μέτωπα πυρκαγιών.

Οι Αρχές παλεύουν με τις φλόγες που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας εδώ και μέρες θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους σε πολλές κοινότητες.

Δείτε επίσης: Σκηνές αποκάλυψης στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας (video)

Από τις αρχές του μήνα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν καεί 10.000.000 στρέμματα γης και έχουν καταστραφεί πάνω από 300 σπίτια. Χθες 50 πυρκαγιές ξέσπασαν στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, όπου οι Αρχές αναβάθμισαν την προειδοποίηση για πυρκαγιά στην κατηγορία «καταστροφική».

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς Κελσίου. «Καταστροφική» σημαίνει ότι εάν ξεσπάσει πυρκαγιά οι πυροσβέστες δεν θα είναι σε θέση να την ελέγξουν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

«Από την ανατολή του ήλιου έως μετά τα μεσάνυχτα αυτή η πολιτεία θα βιώσει πολύ δύσκολες συνθήκες σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές» δήλωσε ο Μπρέντον Ιντεν, αναπληρωτής επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Μάλιστα, κάποιες πυρκαγιές πλησίασαν επικίνδυνα σε γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και η εταιρία SA Power Networks έκοψε την παροχή ηλεκτρισμού σε περισσότερους από 12.000 πελάτες για να αποφύγει τα χειρότερα, καθώς ισχυροί άνεμοι τροφοδοτούσαν τις πύρινες γλώσσες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ