Υποβρύχιο «Τιτάν»: Ανακτήθηκαν συντρίμμια του βαθυσκάφους – Ενδέχεται να περιέχουν ανθρώπινα υπολείμματα

Ανακτήθηκε σχεδόν άθικτο τμήμα του πρυμναίου μέρους του μοιραίου τουριστικού υποβρυχίου

Must Read

Στην επικαιρότητα επιστρέφει η τραγωδία με το μίνι υποβρύχιο «Τιτάν», καθώς ανασύρθηκαν συντρίμμια του τουριστικού βαθυσκάφους, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν υπολείμματα από τους πέντε επιβαίνοντες που πέθαναν ακαριαία.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στις 4 Οκτωβρίου μηχανικοί από το Συμβούλιο Θαλάσσιων Ερευνών εντόπισαν και ανέσυραν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, επιπλέον συντρίμμια υπολείμματα του «Τιτάν» από τον πυθμένα του Ατλαντικού. Στα νέα ευρήματα είναι πολύ πιθανό να περιέχονται υπολείμματα ανθρώπινων οστών, η διερεύνηση των οποίων ενδεχομένως να ρίξει περισσότερο φως στα αιτία της πρωτοφανούς αυτής τραγωδίας.

«Πιθανά ανθρώπινα λείψανα ανακτήθηκαν προσεκτικά από τα συντρίμμια του “Τιτάν” και μεταφέρθηκαν για ανάλυση από επαγγελματίες ιατρούς των ΗΠΑ», ανέφερε σε δήλωση της η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκρινίζοντας πως ανακτήθηκε σχεδόν άθικτο τμήμα του πρυμναίου μέρους. Τα πρώτα συντρίμμια από το ναυάγιο βρέθηκαν στα τέλη Ιουνίου περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού, σε σχεδόν 4.000 μέτρα βάθος, ανοιχτά από τις ακτές της Νέας Γης στον Καναδά.

Θυμίζουμε πως στις 18 Ιουνίου, το εν λόγω βαθυσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας OceanGate καταδύθηκε στον Ατλαντικό με σκοπό να προσεγγίσει το θρυλικό ναυάγιο στα βάθη τον ωκεανού, αλλά, δυστυχώς, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, υπέστη μια «καταστροφική έκρηξη», στην οποία σκοτώθηκαν ακαριαία οι πέντε επιβαίνοντες. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Γάλλος εξερευνητής Paul-Henri Nargeolet, γνωστότερος με το παρατσούκλι «Mr Titanic», ενώ μαζί του ταξίδευαν ο εκατομμυριούχος Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood με τον 19χρονο φοιτητή γιο του Suleman, ο Βρετανός εξερευνητής Hamish Harding, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This