Δήμαρχος ετών…16! Ποια χώρα θέλει να αλλάξει τον εκλογικό της νόμο για τους ανήλικους;

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και αρνητικές

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους πολίτες της Μάλτας οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να επιτρέπει σε…αμούστακα παιδιά 16 ετών να εκλέγονται δήμαρχοι!

Μέχρι τώρα σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο ένας 16χρονος μπορούσε να είναι υποψήφιος για να είναι μέλος σε κάποιο τοπικό συμβούλιο, αλλά για δήμαρχος πρέπει κανείς να είναι πάνω από 18 ετών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Κληρονομίας, Τεχνών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Όουεν Μπονίτσι ο νέος σχεδιασμός «αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στους νέους ανθρώπους».

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι ιδιαίτερα «θερμές». Μια πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδας Times of Malta που ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση έδειξε ότι 97% δεν συμφωνεί με τον σχεδιασμό.

Την ίδια στιγμή στο twitter/x γίνεται…πάρτι με τα σχόλια για τους 16χρονους δημάρχους!

«Επομένως ένας 16χρονος δήμαρχος θα μπορεί να τελέσει γάμο, αλλά χρειάζεται την άδεια των γονιών του για να παντρευτεί ο ίδιος σε αυτή την ηλικία», γράφει ένας χρήστης.

«Το δημοτικό συμβούλιο θα καθυστερήσει να συνεδριάσει γιατί ο δήμαρχος περιμένει την μαμά του να τον πάει στο γραφείο του με το αυτοκίνητό της», σχολιάζει ένας άλλος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This