Οι ΗΠΑ αξιολογούν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Συρία ως μέγιστη απειλή της εθνικής τους ασφάλειας

O Λευκός Οίκος επέκτεινε την επείγουσα κατάσταση για την περιοχή

Must Read

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην Ουάσινγκτον για τις στρατιωτικές κινήσεις του Ερντογάν στην Συρία, καθώς χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ και απειλούν τον πόλεμο κατά του ISIS.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ΗΠΑ αξιολογούν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Συρία ως μέγιστη απειλή της εθνικής ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας» το MedyaNews αναφέρεται εκτενώς στις επιθέσεις που διεξάγει η Άγκυρα στα βορειοανατολικά της χώρας.

US labels Turkey’s actions in Syria as major threat to national security, regional stability

Ο Λευκός Οίκος επεκτείνει την εθνική επείγουσα κατάσταση αναφορικά με την Συρία, κατονομάζοντας σαφώς την τουρκική στρατιωτική επίθεση στα βορειοανατολικά της χώρας ως εξέχουσα απειλή για την εθνική ασφάλεια και τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η επεἰγουσα κατἀσταση κηρύχθηκε το 2019 και θα συνεχιστεί για ένα ακόμη έτος.

H κίνηση αυτή των ΗΠΑ ακολουθεί ένα κρεσέντο διεθνούς και εγχώριας οργής. Τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αυτόνομη Διοίκηση Βορείου και Ανατολικής Συρίας (AANES) υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις για επέμβαση. Διάφορες διεθνείς οργανώσεις και οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει μετ’ επιτάσεως να σταματήσει η στρατιωτική επίθεση, προβάλλοντας την ασφάλεια των πολιτών και την σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επισήμανση, η τουρκική στρατιωτική δράση “υπονομεύει την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας και του Ιράκ (ISIS), θέτει σε κίνδυνο πολίτες και περαιτέρω απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής.” Αυτό αποτελεί σημαντική καμπή, καθώς η αμερικανική ηγεσία εμπλέκει ευθέως την Τουρκία σε συμμετοχή στην περιφερειακή αστάθεια και την διατήρηση του ISIS.

H επέκταση της εθνικής επείγουσας κατάστασης θα δημοσιευθεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο και θα παραδοθεί στο Κονγκρέσο με την επισήμανση ότι η αμερικανική ηγεσία αυξάνει την ανησυχία της για τον ρόλο της Τουρκίας στο ασταθές συριακό περιβάλλον και την ευρύτερη ανάμειξή της στην περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This