Ευθεία απειλή της Χεζμπολάχ για ανάμειξη στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

«Όταν έρθει η ώρα για δράση, θα το πράξουμε»

Must Read

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται η κατάσταση στο Ισραήλ και πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για γενική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή. Αξιωματούχοι από γειτονικά κράτη και την Δύση ζητούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ επιδίδονται σε διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για την χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας και η Χαμάς καλεί σε παγκόσμια Τζιχάντ σἠμερα Παρασκευή, η Χεζμπολάχ παρεμβαίνει εκ νέου στα τεκταινόμενα.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της, Ναΐμ Κάσεμ, δηλωσε πριν από λίγο πως η οργάνωση δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις διεθνείς εκκλήσεις να παραμείνει στο περιθώριο της κλιμακούμενης σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, τονίζοντας ότι το κίνημα είναι «πλήρως έτοιμο» να συνεισφέρει στις μάχες.

«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε, δεν θα έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε ο Κάσεμ προς τους υποστηρικτές του σε προάστιο της Βηρυτού.

«Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό το λεπτό» πρόσθεσε.

Πηγές προσκείμενες στην Χεζμπολάχ αναφέρουν πως η οργάνωση έχει σχεδιάσει μέχρι τώρα τις κινήσεις της απέναντι στο Ισραήλ προσεκτικά, ώστε οι πολεμικές της επιχειρήσεις να είναι περιορισμένου εύρους. Αυτό που επιδιώκει είναι να αποτρέψει μια μεγάλη υπερχείλιση προς τον Λίβανο, ενώ παράλληλα κρατά απασχολημένες τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Κάσεμ είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ που μιλά δημόσια για την βία. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις εξελίξεις.

«Το ερώτημα είναι, αυτό που όλοι περιμένουν είναι: τι θα κάνει η Χεζμπολάχ και ποια θα είναι η συνεισφορά της; Θα συνεισφέρουμε στην αντιπαράθεση εντός του σχεδίου μας… όταν έρθει η ώρα για δράση, θα το πράξουμε» επεσήμανε με νόημα ο Κασάμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This