O Νετανιάχου εμψυχώνει φαντάρους στα σύνορα – «Οι Παλαιστίνιοι δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γάζα» διαμηνύει ο επικεφαλής της Χαμάς

Συνεργάτης του Ισραηλινού πρωθυπουργού διαψεύδει πως είχαν ενημερωθεί για επικείμενη επίθεση της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης

Must Read

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο πλησιάζει η στιγμή που θα ξεκινήσει και επίσημα η χερσαία επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους να εξακολουθούν να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι το βόρειο τμήμα του θυλάκου, ενόσω άλλοι δηλώνουν πως προτιμούν να παραμείνουν και να πεθάνουν στη γη τους, παρά να το βάλουν στα πόδια.

Στο μεταξύ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να αποφάσισε να επισκεφθεί σήμερα τους Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό να τούς εμψυχώσει. Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους του «είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται», με τους στρατιώτες να τού γνέφουν καταφατικά.

 

Από την πλευρά της, η Χαμάς έσπευσε να κατηγορήσει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, με τον επικεφαλής της Οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγιε, να υποστηρίζει πως διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Ο εχθρός μας το κάνει αυτό μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτικό διάγγελμα, τονίζοντας πως «ο λαός της Γάζας παραμένει στη γη του. Δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γάζα». Εξάλλου, σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Χανίγιε ανέφερε πως «οι θηριωδίες του Ισραήλ ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», ενώ κατηγόρησε τους Ισραηλινούς και για παρεμπόδιση εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η «βάρβαρη ισραηλινή πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας απαγορεύει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών προμηθειών» στην περιοχή, κατήγγειλε ο επικεφαλής της Χαμάς και κάλεσε τον Γκουτέρες να ασκήσει πίεση στους Ισραηλινούς, ώστε να επιτρέψουν την είσοδο ανθρωπιστικής συνδρομής στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακο.

Συνεργάτης του Νετανιάχου διαψεύδει πως οι Ισραηλινοί είχαν ενημερωθεί για επικείμενη επίθεση της Χαμάς

«Οι επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο ήταν μια ολότελα απροειδοποίητη ενέργεια», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Τζάχι Χανέκμπι, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Χανέκμπι υποστήρηξε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη προειδοποίηση για την επίθεση, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ κλήθηκε για μια «ασυνήθιστη» ενημέρωση στις 4:00 το πρωί εκείνης της ημέρας -περίπου 2,5 ώρες, δηλαδή, πριν από την έναρξη της πολύνεκρης επίθεσης- σχετικά με νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες όμως δεν «μαρτυρούσαν» τη στρατιωτική κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός έδωσε μία ακόμη διορία στους αμάχους της Γάζας να την εγκαταλείψουν με κατεύθυνση προς τις νότιες περιοχές του θυλάκου, τονίζοντας πως θα εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνησή τους μέσω δύο δρόμων μέχρι τις 16.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Οι ισραηλινές δυνάμεις «ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Ωστόσο, η Χαμάς προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους της Γάζας να μην την εγκαταλείψουν, υποστηρίζοντας πως οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς, κάτι που, όπως λένε, αποδείχτηκε και από τους δεκάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν, όταν λεωφορεία και φορτηγά που μετέφεραν πρόσφυγες δέχτηκαν ισραηλινά πυρά.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This