Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ γίνεται… αστυνομικό τμήμα!

Must Read

Έπειτα από χρόνια δικαστικής διαμάχης και έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση της Αυστρίας ετοιμάζεται να μετατρέψει σε αστυνομικό τμήμα το σπίτι στο Μπραουνάου Αμ Ιν, στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στις 20 Απριλίου 1889.

Ο Χίτλερ έζησε στο συγκεκριμένο σπίτι μόλις τις πρώτες τρεις εβδομάδες της ζωής του, καθώς στη συνέχεια η οικογένειά του μετακόμισε σε άλλο σπίτι, στην ίδια πόλη. Επί δεκαετίες το αυστριακό Δημόσιο ενοικίαζε το σπίτι από την ιδιοκτήτριά του Γκερλίντε Πόμερ και το χρησιμοποιούσε ως κέντρο περίθαλψης ατόμων με αναπηρία.

Η άρνηση της ιδιοκτήτριας

Το 2014 οι δύο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια, καθώς η Πόμερ δεν επέτρεψε την τοποθέτηση μηχανισμού για να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια όσοι χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. Η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε κάθε προσφορά για εξαγορά του ακινήτου, ώσπου το 2016, με δικαστική απόφαση, το σπίτι πέρασε στο Δημόσιο και η Πόμερ έλαβε αποζημίωση 810.000 ευρώ.

Ακολούθησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τη χρήση του. Προσπάθειες να το μετατρέψουν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων δεν ευοδώθηκαν. Επίσης, δεν εισακούστηκαν τις προτροπές να κατεδαφιστεί ή να χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Πέσχορν ανακοίνωσε ότι το σπίτι θα λειτουργήσει ως αστυνομικό τμήμα, «για να στείλουμε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι αυτό το κτίριο δεν θα φέρει ποτέ ξανά στη μνήμη τον εθνοσοσιαλισμό».

Δείτε επίσης: Φρίκη! Νεκρό 3χρονο αγοράκι που έπεσε σε καζάνι με κάρυ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This