Ισραήλ: Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για τη σφαγή αμάχων από τη Χαμάς

«Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς δεν μπορέσαμε το Σάββατο να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση, που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης...»

Must Read

Σήμερα, ακόμη, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ισραήλ για την ευθύνη της φρικιαστικής σφαγής των 260 αμάχων από ενόπλους μαχητές της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, με τον Ronen Bar, επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Shin Bet), να δηλώνει πως την αναλαμβάνει προσωπικά.

Ο Ronen Bar έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία τονίζει πως ο ίδιος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις αποτυχίες που οδήγησαν στις σφαγές Ισραηλινών και ξένων πολιτών από τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι η απουσία προειδοποίησης για μια επίθεση της Χαμάς είναι ένα θέμα που βαραίνει εκείνον και τη Shin Bet. «Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση, που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως το πρόσωπο που βρίσκεται στην κεφαλή της οργάνωσης – η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει εμένα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα αγωνιζόμαστε. Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν, οι στρατιώτες έχασαν τους συγγενείς τους. Αμέτρητες οι ιστορίες ηρωισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη από την πρώτη ημέρα των μαχών, δημιουργήσαμε έναν ειδικό σχηματισμό, σε συνεργασία με τις IDF, για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την ανάκτηση των απαχθέντων και των αγνοουμένων».

Στην επιστολή του, ο Bar προσθέτει ότι «όλοι οι υπάλληλοι της οργάνωσης έφτασαν στις μονάδες, άνοιξαν ιδιωτικά γραφεία, δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες. Όλοι όσοι έφεραν όπλο κατέβηκαν για να πολεμήσουν» και καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, όχι σε μια απλή μάχη. Ένας πόλεμος τελειώνει με μια απόφαση και μια αλλαγή κατάστασης. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, στη Λωρίδα της Γάζας είχαν εντοπιστεί «ασυνήθιστες κινήσεις» τις ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, αλλά οι ενδείξεις αυτές σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This