Γραμματόσημο με φλεγόμενο αμερικανικό αεροπλανοφόρο εκδόθηκε στο Λίβανο

Must Read

Η Υπηρεσία ταχυδρομείων στο Λίβανο εξέδωσε γραμματόσημο με ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ να φλέγεται. Μια απεικόνιση του ίδιου αεροπλανοφόρου κυκλοφορεί στα αραβικά chat rooms των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών και στα κοινωνικά δίκτυα.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πάντως πιστεύουν ότι χωρίς τους ρωσικούς πυραύλους Zirkon (και η Ρωσία φυσικά δεν θα τους παράσχει), υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να βυθιστεί ένα αεροπλανοφόρο από τις αραβικές δυνάμεις.

Το πρώτο είναι με βομβαρδισμό από παλιά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22 (ο Λίβανος έχει τουλάχιστον δύο από αυτά). Τα αντιεροπορικά όμως του αεροπλανοφόρου και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει, καθιστούν ένα τέτοιο χτύπημα αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Το δεύτερο είναι με αντιπλοϊκούς πυραύλους με βεληνεκές 700 χιλιομέτρων, (μη πυρηνικούς) αντίγραφα του κινεζικού Dongfeng-21. Έχοντας ως δεδομένο το προηγούμενο της Σερβίας, που προμηθεύτηκε εξελιγμένα κινέζικα αντιαεροπορικά συστήματα χωρίς κανένας δυτικός να το αντιληφθεί, ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται εξωφρενικό, όχι όμως και «επιστημονικής φαντασίας». Οι εξαγωγές όπλων της Κίνας άλλωστε, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This