ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΦιντάν όπως Ερντογάν: Αντιαμερικανικό κρεσέντο για το Ισραήλ με στόχο τον Μπάιντεν

Φιντάν όπως Ερντογάν: Αντιαμερικανικό κρεσέντο για το Ισραήλ με στόχο τον Μπάιντεν

Σε ευθυγράμμιση με τον Ερντογάν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Την σκυτάλη των αντιαμερικανικών δηλώσεων πήρε ο Χακάν Φιντάν από τον Ερντογάν στοχεύοντας αυτήν την φορἀ τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε ευθυγράμμιση με τον πρόεδρο της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών ειρωνεύτηκε τον Τζο Μπάιντεν και τον στόχο της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία και ζητά να τερματίσει αμέσως τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε απόψε ότι το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο Τελ Αβίβ ισοδυναμούσε με έγκριση εκ μέρους της Ουάσινγκτον για την καταστροφή της Γάζας και αυτό «σημειώθηκε από την Ιστορία».

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση TRT Haber, ο Φιντάν υποστήριξε ότι το Ισραήλ «άλλαξε το αφήγημα» σχετικά με την εμπλοκή του στην έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Εξέφρασε, επίσης,την ελπίδα η αυριανή Σύνοδος του Καΐρου να οδηγήσει σε συμφωνία, με την οποία θα σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ.

 «Ασφαλώς, το ότι ο Μπάιντεν ήρθε εκεί πέρα υπό αυτές τις συνθήκες και βρέθηκε σε θέση, κατά κάποιο τρόπο, να εγκρίνει την καταστροφή στην Γάζα σημειώθηκε από την Ιστορία. Για πολλούς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δημιουργεί μια αντίληψη που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά αποτελέσματα για την Αμερική» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Φιντάν ανέφερε, επίσης, ότι η Τουρκία προτείνει ένα σύστημα εγγυήσεων στους ομολόγους της, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην σύγκρουση. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει εγγυήτρια για την παλαιστινιακή πλευρά, συνέχισε, καλώντας και άλλες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτό το σύστημα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης