Η Χαμάς πανηγυρίζει για πλήγμα κατά του Ισραήλ μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν στην ενέδρα των παλαιστίνιων παραστρατιωτικών

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Μαχητές της Χαμάς και ισραηλινός στρατός συγκρούστηκαν σήμερα μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές, με ισραηλινά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε επί τόπου.

Πριν από λίγη ώρα φέρεται να επιβεβαιώθηκε η φήμη για τον θάνατο του στρατιώτη, καθώς και για τον τραυματισμό τριών ακόμη.

Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα πληρώματά τους να υποχωρήσουν στο Ισραήλ, χωρίς τα οχήματά τους. «Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς, άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί…», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν μόνο ότι «πυροβολήθηκαν στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ». «Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών, που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει στις φήμες για νεκρούς ή/και τραυματίες στρατιώτες.

Το IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί εντός της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, καθώς, όπως υποστήριξε στις 13 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν είχε πραγματοποιήσει επιδρομές, αλλά δεν ανέφερε συγκρούσεις.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This