Απoκρούει την κατηγορία του «ξένου πράκτορα» ο Μενέντεζ

Τι υποστήριξε

Must Read

Ο απόηχος του θέματος Μπομπ Μενέντεζ παραμένει ως ενεργό μέτωπο της καυτής επικαιρότητας…

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στην κατηγορία ότι ενήργησε ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ότι μεταξύ 2018-2022 ενήργησε για λογαριασμό αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου!

Ενώπιον του δικαστή Σίντνεϊ Στάιν, ωστόσο, ο Μενέντεζ επέμεινε στην αθωότητά του. Σε προηγούμενη δήλωσή του ο ίδιος σημείωνε πως η συσσώρευση νέων κατηγοριών σε βάρος του δεν δείχνει αυτόματα και την αλήθεια. Θυμίζουμε, ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Ναντίν έχουν κατηγορηθεί ότι έλαβαν ράβδους χρυσού και μαζί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι. Όλα αυτά ως αντάλλαγμα για να ασκήσουν επιρροή προκειμένου να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβουν ενεργά… βάζοντας το χεράκι τους στις βαρύγδουπες έρευνες των αρχών σε βάρος των επιχειρηματιών!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ βρίσκεται στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, αλλά ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όμως αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This