Με το «βλέμμα» στραμμένο στη Μέση Ανατολή: Πάνω από 2.000 τα νεκρά παιδιά στη Γάζα!

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ και Ιράν για παρέμβαση σε περίπτωση κλιμάκωσης. Καρέ – καρέ η απελευθέρωση ομήρων

Must Read

Ανεβαίνει η ένταση στη Μέση Ανατολή. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα συνεχίζονται, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή και ψάχνει «διπλωματικές διεξόδους». Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ιράν προειδοποιούν για παρέμβαση σε περίπτωση κλιμάκωσης. 

Αγωνία για τους ομήρους – 120 νεκροί Παλαιστίνιοι

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως 5.087 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ως αντίποινα το Ισραήλ από την αρχή της σύγκρουσης. Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ υπάρχουν «εκατοντάδες τραυματίες» και «δεκάδες κατεστραμμένες κατοικίες».

Παρότρυνση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία εισβολή έκαναν οι ΗΠΑ και ο λόγος δεν είναι άλλος από τους 200 και πλέον ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η New York Times, ανάμεσα στους ομήρους υπάρχουν και Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους δεν κατονόμασε.

 

Επίσης, πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως εκτός από την αποφυγή για περαιτέρω απώλεια αμάχων, υπάρχει πρόθεση να φθάσει επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό.

 

 

Στο Ισραήλ έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος τόσο για την στόχευση μίας προσωρινής και ανθρωπιστικού χαρακτήρα «παύση πυρός», όσο και για την εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων. Αρχικά συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές με τον Μαχμούντ Αμπάς. Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομήρων, που δεν είναι μόνο ισραηλινής υπηκοότητας, το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αφεθεί μόνο του στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. Μακροπρόθεσμα θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση παρά η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, ενός για τους Ισραηλινούς και ενός για τους Παλαιστινίους.  

«Ανοίξτε το πέρασμα της Ράφα για να βγουν οι τραυματίες»

Εκκλήσεις προς την Αίγυπτο για άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα έκαναν οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα, ώστε να επιτραπεί να βγουν τραυματίες από τον παλαιστινιακό θύλακα. «Απευθύνουμε έκκληση στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου να ανοίξει τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα και να εγγυηθεί την εισαγωγή ιατρικής βοήθειας και καυσίμων, καθώς και την αποχώρηση τραυματιών και ασθενών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τις επιτροπές του σε κράτη της περιοχής να πραγματοποιήσουν εκστρατείες αιμοδοσίας αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φθάσουν καύσιμα στα νοσοκομεία της παραθαλάσσιας παλαιστινιακής περιοχής.

 

 

Καρέ – καρέ η απελευθέρωση ομήρων

Την ίδια ώρα, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους, όπως ισχυρίστηκε «για ανθρωπιστικούς λόγους», τις οποίες κατονόμασε ως Ισραηλινές Νουρίτ Κούπερ (Nurit Cooper, 75 ετών) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz, 85 ετών). Οι δύο ηλικιωμένες είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της σε κιμπούτζ.

 

 

Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι καθοριστικές καθώς  ο ισραηλινός στρατός έχει συγκεντρώσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από την Λωρίδα της Γάζας και παραμένει με το δάχτυλο στην σκανδάλη, αναμένοντας τις εντολές που θα δοθούν από τους αξιωματούχους των IDF.   

 

Σε εξέλιξη είναι οι εχθροπραξίες όμως και στο βόρειο μέτωπο του πολέμου των συνόρων Ισραήλ και Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί κατά κόρον τα τελευταία 24ωρα drones, χτυπώντας θέσεις των μαχητών της Χεζμπολάχ, όπου οι οποίοι διαρκώς επιτίθενται στο ισραηλινό έδαφος με αντιαρματικούς πυραύλους. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το Ιράν προσπαθεί να συντονίσει τη Χεζμπολάχμε την οποία έχει δεσμούς, αλλά και τη Χαμάς πλέον να ουσιαστικά να τις ενοποιήσει την ώρα που πλέον στη Δυτική Όχθη υπάρχουν καθημερινές αναφορές για εχθροπραξίες.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This