Επίθεση Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν: «Τι κάνει ο γαμπρός σας σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο;»

«Δεν θα παίζετε και με τις δύο πλευρές. Θα είστε ειλικρινείς και έντιμοι»

Must Read

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας εξαπέλυσε την Τρίτη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εγκαλώντας τον για διπλωματική αποτυχἰα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και για διγλωσσία στην εξωτερική πολιτική.

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ενέργειές του ως διαμεσολαβητής στην πολεμική σύγκρουση στο  Ισραήλ και τον κατηγόρησε ότι την ώρα που ψέγει τις ΗΠΑ συνεργάζεται μαζί τους μέσω του γαμπρού του.

«Στο παρελθόν, η Τουρκία ήταν η πιο αξιόπιστη χώρα στην Μέση Ανατολή. Βρισκόμαστε σε μια όμορφη περιοχή, που αποτελεί μια όμορφη γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και είμαστε μια όμορφη γέφυρα μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης. Στο μυαλό μας ως η πρώτη χώρα που θα έλυνε όλα τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή ερχόταν η Τουρκία. Γιατί η Τουρκία ήταν μια χώρα που ενέπνεε εμπιστοσύνη με την εξωτερική της πολιτική.

Αλλά με λύπη μου διαπιστώνω ότι η Τουρκία έχει χάσει αυτήν την αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια. Η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί σε πύρινη σφαίρα. Ο λαός μας φωνάζει “μήπως πρέπει να έρθουμε και να γίνουμε μεσολαβητές;” “δείτε μας ως μεσολαβητές.” Κανείς δεν ακούει καν αυτήν την φωνή. Γιατί κανείς δεν ακούει αυτήν την φωνή; Επειδή η Τουρκία έχει πάψει να είναι ένα κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη στην εξωτερική της πολιτική» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι από τη μια κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για την μονομερή στάση της στον πόλεμο και από την άλλη συνεργάζεται μαζί τους μέσω του γαμπρού του.

«Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τέτοια γλώσσα που προσβάλλουμε τους πάντες, δεν υπολογίζουμε καν πού πηγαίνουν τα λόγια μας. Η Αμερική έστειλε δύο αεροπλανοφόρα. Ο Ερντογάν φωνάζει: “Πού είναι οι ΗΠΑ; Πού είναι η Μεσόγειος; Τί κάνετε εσείς εκεί;”. Για όνομα του Θεού, δεν θα πρέπει τώρα να ρωτήσουμε κι εμείς, τι κάνει ο γαμπρός σας σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο; Δεν θα πρέπει να το ρωτήσω εγώ αυτό τώρα; Δεν θα πρέπει; Δεν θα παίζετε και με τις δύο πλευρές, δεν θα παίζετε και με τις δύο πλευρές. Θα είστε ειλικρινείς και έντιμοι. Θα είστε ειλικρινείς και έντιμοι. Το Κράτος δεν παίζει σε διπλά ταμπλό. Όχι! Θα είστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι» ανέφερε.

Πηγή φωτό: Twitter

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This