Αιματοκύλισμα στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκόρπισε τον θάνατο στο Μέιν – Τουλάχιστον 22 νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε 3 διαφορετικά σημεία!

Ασύλληπτος παραμένει ο 40χρονος δράστης, ο οποίος είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων αλλά και τρόφιμος σε μονάδα ψυχικής υγείας. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενώ τα κίνητρα του παραμένουν ακόμα άγνωστα

Must Read

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 έως 60 τραυματίστηκαν σε μαζικούς πυροβολισμούς σε πολλές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων μια αίθουσα μπόουλινγκ και ένα μπαρ στο Λιούιστον του Μέιν, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας του Λιούιστον των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ενώ έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση σε διαφορετικές περιοχές και μέτωπα για τον εντοπισμό του. Ο 40χρονος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Αυτό που προκαλεί αγωνία στις Αρχές είναι ότι πρόκειται για τρόφιμο σε μονάδα ψυχικής υγείας. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμα άγνωστα, ωστόσο δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. 

 

 

 

«Έχουμε 22 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακάρθι, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη περίπου 35.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων βόρεια από το Πόρτλαντ. Το αστυνομικό τμήμα του Λιούιστον στο Facebook ταυτοποίησε ένα άτομο που ευθύνεται για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο μπαρ και το μπόουλινγκ. Πρόκειται για τον Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών, ο οποίος θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος.

 

 

Η αστυνομία δημοσίευσε νωρίτερα τρεις φωτογραφίες ενός υπόπτου που σημαδεύει με όπλο, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για την ταυτοποίηση οποιουδήποτε από τους δύο. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Androscoggin δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες του υπόπτου, ενός γενειοφόρου άνδρα με καφέ μπουφάν με κουκούλα και τζιν που κρατούσε ένα τουφέκι σε θέση βολής.

 

 

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν. Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής. Η Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, ανέφερε πυροβολισμούς σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις: το Sparetime Recreation μπόουλινγκ, το εστιατόριο Schemengees Bar & Grille και ένα κέντρο διανομής της Walmart. Το μπόουλινγκ βρίσκεται περίπου 6,5 χιλιόμετρα βόρεια του μπαρ και το κέντρο διανομής βρίσκεται περίπου ενάμισι μίλι (2,5 χλμ.) χιλιόμετρα) νότια του μπαρ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε και θα συνεχίσεινα λαμβάνει ενημερώσεις, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη του Μέιν Τζάνετ Μιλς, τους γερουσιαστές Άνγκους Κινγκ και Σούζαν Κόλινς και τον βουλευτή Τζάρεντ Γκόλντεν για τους πυροβολισμούς στο Λιούιστον και προσέφερε πλήρη ομοσπονδιακή υποστήριξη στον απόηχο της επίθεσης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Εάν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των 22 νεκρών, το μακελειό θα είναι το πιο θανατηφόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2019, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα Walmart στο Ελ Πάσο με ένα τουφέκι ΑΚ-47, σκοτώνοντας 23 άτομα σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν ένα έγκλημα μίσους κατά των ισπανόφωνων, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

 

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ενώ ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο. Συνέπεια της διάδοσης τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν χωράει καμιά σύγκριση με αυτούς σε άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Χωρίς να λογαριάζονται καν οι αυτοκτονίες, το τρέχον έτος έχουν σκοτωθεί από σφαίρες πάνω από 15.000 άνθρωποι στη χώρα, κατά τους αριθμούς του εξειδικευμένου ιστότοπου Gun Violence Archive. Είναι τα λεγόμενα mass shootings –οι επιθέσεις ενόπλων με τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– αυτά που σοκάρουν περισσότερο και μένουν χαραγμένα στη μνήμη των Αμερικανών, ενώ, κάθε φορά, αναδεικνύουν το πελώριο ιδεολογικό χάσμα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών όταν τίθεται το ζήτημα πώς πρέπει να προλαμβάνονται τέτοιες τραγωδίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This