Μέση Ανατολή: Νέα χερσαία επιχείρηση στην ανατολική Γάζα – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τη Χαμάς

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ

Must Read

Συμπληρώνονται σήμερα τρεις εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή, με το αιματοκύλισμα, τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις να μην έχουν τέλος.

Τις τελευταίες ώρες, ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν νέα εκτεταμένη εισβολή στο έδαφος της Γάζας. Σύμφωνα με τους Times of Israel στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην ανατολική πλευρά. Όπως λένε αναλυτές πρόκειται για μια επιχείρηση με αεροπορική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν έχεις μονάδες πεζικού που χρειάζονται διαρκώς υποστήριξη από τον αέρα με ελικόπτερα ή drones.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί την «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη». Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, Ντανιέλ Χαγκάρι, ήταν αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων. «Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή στο τέλος της αποστολής και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, σειρήνες ήχησαν ακόμη και τα ξημερώματα, γύρω στις 3, σε πόλεις του Ισραήλ που περικλείουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ και στο κέντρο του Ισραήλ μέχρι και χθες το βράδυ συνεχίστηκε το μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο πόλεις του κεντρικού Ισραήλ.

Στους 224 οι όμηροι του Ισραήλ

Παράλληλα, ανταλλαγή πυρών σημιεώθηκε και στην Τζενίν, στη Δυτική όχθη τα ξημερώματα. Οι Ισραηλινοί έκαναν λόγο για έναν ένοπλο νεκρό, ενώ στα βόρεια μέχρι τώρα είναι λίγο περιορισμένες οι μάχες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα, φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι τους ομήρους, τους οποίους τοποθετούν στους 224.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των οικογενειών των ομήρων στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Άπαντες βρέθηκαν στην αιγυπτιακή πρεσβεία και κατέληξαν πάλι στον χώρο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται, δηλαδή μπροστά από το Μουσείο της Τέχνης και με σύνθημα «φέρτε τους ομήρους πίσω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This