Συγκλονίζει έγκυος στην Γάζα: «Γέννησα μέσα σε βομβαρδισμούς, το παιδί μου είναι η ελπίδα μέσα στον πόλεμο»

Πώς περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που βίωσε

Must Read

Την περιπέτεια που πέρασε μέχρι να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της περιέγραψε μια γυναίκα από την Γάζα. 

Η 25χρονη ανεξάρτητη δημοσιογράφος Τζουμάνα Εμάντ, μιλώντας στο BBC, ανέφερε ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Γάζα μετά από την προειδοποίηση του Ισραήλ για την επιδρομή που θα ακολουθούσε.

Η γυναίκα έφυγε δύο ημέρες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών και κατευθύνθηκε νότια παίρνοντας μαζί της ένα μόνο ρούχο, ένα κουτί γάλα και μια μικρή τσάντα για την κόρη της. Την μικρή την άφησε σε σπίτι συγγενών.

«Δεν κοιμόμασταν τη νύχτα. Υπήρχαν συνεχείς βομβαρδισμοί και έπρεπε να πάμε σε άλλο μέρος. Έγκυες γυναίκες σαν εμένα θα έπρεπε να βγαίνουν για περιπάτους, αλλά λόγω του πολέμου δεν μπορούμε να βγούμε ούτε για να αγοράσουμε τρόφιμα», ανέφερε στο βρετανικό δίκτυο.

Παράλληλα, ανέφερε τις δύσκολες συνθήκες καθώς υπήρχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος, διακοπές στο διαδίκτυο και έλλειψη νερού.

Δείτε φωτογραφία της γυναίκας και του μωρού της:

Η γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί της στις 13 Οκτωβρίου σε ένα μικρότερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας από αυτό που είχε προγραμματίσει.

«Τα ασθενοφόρα δεν έχουν χρόνο για μια γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «οι οδηγοί ταξί φοβούνται».

Την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο άκουγε τους βομβαρδισμούς καθώς γινόταν επίθεση σε σπίτι δίπλα στο ίδρυμα. 

«Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που νόμιζα ότι οι βομβαρδισμοί είχαν φτάσει μέχρι το ίδιο το νοσοκομείο. Οι τραυματίες έφταναν διαρκώς. Άκουγα κραυγές από κάθε κατεύθυνση. Σκεφτόμουν επίσης την πρώτη μου κόρη. Ανησυχούσα γι’ αυτήν επειδή ήταν μακριά μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θέλω να ξεγεννήσω το μωρό μου ό,τι κι αν συμβεί», λέει.

Η Τζουμάνα είπε για την γέννηση του παιδιού της: «Το κλάμα της σήμαινε ότι ήμασταν όλοι ακόμα ζωντανοί».

Και προσθέτει: «Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος, θα ήθελα να γιορτάσω το όμορφο γεγονός. Θα είχα καλέσει όλα τα μέλη της οικογένειάς μου και θα είχα διοργανώσει μια Aqiqah (μια παραδοσιακή ισλαμική γιορτή) γι’ αυτήν».

Η 25χρονη συγκλονίζει τονίζοντας πως δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον για την οικογένειά της, αλλά είναι ευγνώμων για τον ερχομό της Τάλια, της δεύτερης κόρης της.

«Είναι η ελπίδα μου σε αυτή τη ζωή του πολέμου και του θανάτου», τονίζει.

Δείτε επίσης:

Οι μισοί Ισραηλινοί δεν θέλουν να γίνει άμεσα η χερσαία επιχείρηση – Εκρήξεις και στην Αίγυπτο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This