Ο Ερντογάν προσκάλεσε 6 ηγέτες μεσανατολικών κρατών σε συλλαλητήριο για τη Γάζα

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, στο πρώην αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ»

Must Read

Αύριο, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 15:00, στο πρώην αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ» θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης, με τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει προγραμματίσει να απευθύνει ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Και, με την «ευκαιρία» της συγκεκριμένης κινητοποίησης, ο Τούρκος πρόεδρος απεύθυνε  πρόσκληση σε έξι αρχηγούς κρατών της Μέσης Ανατολής να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τη «Milliyet». Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, ο Ερντογάν έστειλε προσκλήσεις στον Σαουδάραβα πρίγκιπα-διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν πολλοί κρατικοί παράγοντες ξένων χωρών, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

Πρόκειται, σαφώς, για μια ακόμη κίνηση του Τούρκου προέδρου στην… απεγνωσμένη προσπάθειά του να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή των διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή, την ώρα που επιμένει να εκτοξεύσει πυρά κατά του Ισραήλ και των δυτικών υποστηρικτών του, με πρώτες και κύριες τις ΗΠΑ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This