Τραγωδία στο Καζακστάν: Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε ορυχείο

Προκλήθηκε από έκρηξη μεθανίου

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορυχείο στο Καζακστάν καθώς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο ορυχείο Κοστένκο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Καραγκάντα, μια βιομηχανική περιοχή στο κεντρικό Καζακστάν, βρίσκονταν συνολικά 252 άνθρωποι εκ των οποίων οι 206 απομακρύνθηκαν μετά από έκρηξη μεθανίου. Δεκαοχτώ από αυτούς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, προσθέτει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ορυχείο της ArcelorMittal, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική μονάδα, η ArcelorMittal Temirtau, της χαλυβουργίας που έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, η οποία διαχειρίζεται το ορυχείο.

Εθνική ημέρα πένθους

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ και κήρυξε την αυριανή, 29 Οκτωβρίου, εθνική ημέρα πένθους για τα θύματα της τραγωδίας.

«Η κυβέρνηση να σταματήσει την συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων με την ArcelorMittal Temirtaou», ήταν η εντολή που έδωσε στους κυβερνώντες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης συμφωνίας για την κρατικοποίηση της εταιρείας, η οποία λειτουργεί την μεγαλύτερη χαλυβουργία στη χώρα, κάτι που επιβεβαίωσε η ArcelorMittal με ανακοίνωσή της.

«Η ArcelorMittal μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την κυβέρνηση του Καζακστάν, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις όσον αφορά το μέλλον της ArcelorMittal Temirtau και πρόσφατα υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για συναλλαγή με την οποία θα μεταφερθεί η κυριότητα στην Δημοκρατία του Καζακστάν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται σε διάστημα μόλις δύο μηνών σε εγκατάσταση του ομίλου. Στα μέσα Αυγούστου είχαν σκοτωθεί πέντε εργάτες σε ορυχείο στην ίδια περιοχή.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This