Γάζα: Χιλιάδες άμαχοι λεηλάτησαν αποθήκες του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια

Αναγκάστηκαν να κάνουν πλιάτσικο, για να μην πεθάνουν την πείνας και της δίψας

Must Read

Σε αποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), εισέβαλαν -πάνω στην απελπισία τους- χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας, με την ελπίδα να αρπάξουν νερό και τρόφιμα, απαραίτητα για να κρατηθούν στη ζωή.

«Χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της UNRWA, διευκρινίζοντας πως κατά το πλιάτσικό τους οι κάτοικοι άρπαξαν αλεύρι και «βασικά είδη επιβίωσης». «Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη, ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα», πρόσθεσε η διεθνής αυτή υπηρεσία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Από τις 9 Οκτωβρίου, το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Γάζα, αποκόπτοντας τις προμήθειες σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα στον παλαιστινιακό αυτό θύλακο, που τελούσε ήδη υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007 και στον οποίο συνωστίζονται περίπου 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι. Έκτοτε, μόλις στις 21 Οκτωβρίου κατάφεραν να φτάσουν στη Γάζα μέσω Αιγύπτου φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, τα οποία μέχρι σήμερα είναι 84 όλα κι όλα, αριθμός ελάχιστος μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολιορκημένων κατοίκων.

Γκουτέρες: «Όλο και πιο απελπιστική» η κατάσταση

Στο μεταξύ, σε νέα προειδοποίηση προέβη σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάνοντας λόγο για μια «όλο και πιο απελπιστική» κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας, παράλληλα, τη λύπη του για το γεγονός οτι το Ισραήλ προχωρά ακάθεκτο στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται όλο και πιο απελπιστική από ώρα σε ώρα. Λυπάμαι που αντί για μια αναγκαία, όσο και απαραίτητη ανθρωπιστική παύση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις», σημείωσε ο Γκουτέρες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This