Ο τυφώνας Ότις σάρωσε το Μεξικό – 46 νεκροί, 36 αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές

Δεκάδες ήταν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ που λεηλατήθηκαν από κατοίκους που βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση...

Must Read

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα Ότις από το τουριστικό λιμάνι  του Ακαπούλκο στο νοτιοδυτικό Μεξικό, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 46 νεκρούς, ενώ 36 πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Κι αυτή δεν ειναι παρά μια «προκαταρκτική» εκτίμηση σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Έβελιν Σαλγάδο, κυβερνήτρια της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πληγείσα λουτρόπολη, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία των θανάτων οφείλεται σε πνιγμό.

Η καταμέτρηση των θυμάτων γίνεται με βραδείς ρυθμούς, καθώς ο τυφώνας, ο οποίος ήταν της κατηγορίας 5, της υψηλότερης, δηλαδή, στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, διέκοψε τη λειτουργία των δικτύων τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης, η αποκατάσταση των οποίων συνεχιζόταν μέσα το σαββατοκύριακο. Κι αυτό ήταν μόνο ένα μικρό μέρος από τις ζημιές που προκάλεσε την Τετάρτη ο τυφώνας σε αυτή την πόλη περίπου 780.000 κατοίκων.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ήταν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ που λεηλατήθηκαν, προτού αρχίσει να φθάνει βοήθεια, με αποτέλεσμα 17.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να χρειαστεί να αναπτυχθούν στην περιοχή, για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων.

«Προχωράμε στην αποτελεσματική διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», διαβεβαίωσε η κυβερνήτρια με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), η οποία άρχισε, όντως, να διανέμεται από την Παρασκευή το μεσημέρι, αφότου άνοιξε το αεροδρόμιο. Με βάση τα όσα ανέφερε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τουλάχιστον 10.000 σπίτια και πολλά ξενοδοχεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Ακαπούλκο, από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This