Ο Νετανιάχου λέει «όχι» σε κατάπαυση πυρός: Θα ισοδυναμούσε με παράδοση του Ισραήλ στη Χαμάς

«Η Βίβλος ορίζει πως "υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο". Τώρα είναι καιρός για πόλεμο...», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Must Read

Σε ένα νέο δραματικό διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό προέβη σήμερα το απόγευμα ο  Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια του οποίου απέρριψε τις όποιες συζητήσεις για κατάπαυση πυρός από πλευράς της χώρας του, υποστηρίζοντας πως, στην παρούσα φάση, «οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς».

«Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς, μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε αρχικά ο Νετανιάχου και πρόσθεσε πως «οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία».

«Η Βίβλος λέει “υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο”», επισήμανε και υπογράμμισε πως «τώρα είναι η ώρα για πόλεμο. Έναν πόλεμο για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Ερωτηθείς, κατόπιν, σχετικά με τη θέση του Ισραήλ ότι η χερσαία επιχείρησή στη Γάζα θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε ότι «η κοινή μας εκτίμηση, όχι μόνο των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, είναι ότι η χερσαία δράση στην πραγματικότητα δημιουργεί την πιθανότητα –όχι τη βεβαιότητα– να απελευθερωθούν οι όμηροί μας, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει αν δεν πιεστεί».

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν εννοεί ζωντανούς ή νεκρούς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This