Γάζα: Φόβοι για νέα εκατόμβη νεκρών μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Shifa

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι επλήγη και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα

Must Read

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού βρέθηκε σήμερα το απόγευμα το νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών από τους βομβαρδισμούς.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν σε σημεία πέριξ του μεγαλύτερου νοσοκομείου της περιοχής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν «μια συνοδεία ασθενοφόρων που μετέφερε τους τραυματίες», επισημαίνει ανακοίνωση της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν πως το συγκεκριμένο κομβόι επρόκειτο να μεταφέρει τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας σε νοσοκομεία της Αιγύπτου, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ υποστηρίζει πως το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Από τη νέα αυτή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα επλήγη, επίσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο στην περιοχή, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας να σημειώνει πως την ώρα της επιδρομής στο κτήριο δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος. Το υπουργείο πρόσθεσε πως ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές να επικοινωνήσουν «χωρίς καθυστέρηση» τους «συγκεκριμένους» λόγους που προκάλεσαν το πλήγμα στο ινστιτούτο, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, εξέφρασε τις «πολύ ισχυρές ανησυχίες» του για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανέφερε πως κατά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας επλήγησαν τα γραφεία τους στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές. Κανένα, πάντως, από τα οκτώ μέλη του προσωπικού ή τους μόνιμους υπαλλήλους του AFP δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή που επλήγη, καθώς όλοι τους έχουν απομακρυνθεί προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου στις 13 Οκτωβρίου. «Το AFP καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο το πλήγμα στο γραφείο του στην πόλη της Γάζας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του πρακτορείου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This