Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ προς Χεζμπολάχ: «Η καταστροφή για τον Λίβανο θα ήταν αδιανόητη»

«Κανείς δεν πρέπει να επιδιώξει να επωφεληθεί από την σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς»

Must Read

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στο διἀγγελμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ στον Λἰβανο, Χασάν Νασράλα. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου προειδοποίησε: «Ούτε η Χεζμπολάχ ούτε κανένας άλλος παράγοντας, κρατικός ή μη, δεν πρέπει να επιδιώξει να επωφεληθεί από την σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΕ, ο ίδιος διευκρίνισε: «Δεν θα εισέλθουμε σε έναν λεκτικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ούτε την κλιμάκωση ούτε την διεύρυνση της σύγκρουσης, που η Χαμάς εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ».

«Αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πιο αιματηρό πόλεμο από εκείνον του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν η σύγκρουση να επεκταθεί στον Λίβανο. Η καταστροφή που θα επακολουθούσε για τον Λίβανο και τον λαό του θα ήταν αδιανόητη και μπορεί να αποφευχθεί» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Διάγγελμα μίσους από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ – «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Η ομιλία του Νασράλα αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον για το εάν ο Λίβανος θα εμπλακεί στον πόλεμο που μαίνεται στην Λωρίδα της Γάζας. Κατά την ομιλία του, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ επιτέθηκε με σφοδρότητα στις ΗΠΑ, την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον στόλο σας, με τον οποίο μας απειλείτε» δήλωσε και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τον πόλεμο που μαίνεται στην Γάζα» εκτιμώντας ότι το «Ισραήλ δεν είναι παρά ένα όργανο».

Τέλος, ο Νασράλα εκτίμησε ότι «όλες οι επιλογές» είναι στο τραπέζι και ότι το ενδεχόμενο «ενός ολοκληρωτικού πολέμου είναι ρεαλιστικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This