Διάγγελμα μίσους από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ – «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

«Μεγάλη και ιερή η επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, προκάλεσε σεισμό στο "εύθραυστο" Ισραήλ, λάθος μια επίθεση στο Λίβανο»

Must Read

«Μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής», χαρακτήρισε τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Ο Νασράλα ξεκίνησε το διάγγελμα τιμώντας τους πεσόντες στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τόσο από την Χεζμπολάχ όσο και από τις άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

«Ξεκινώ προσφέροντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στη συνέχεια, ο ηγέτης Χασάν Νασράλα περιέγραψε τη θέση της Χεζμπολάχ και το περιβάλλον στο Λίβανο. Τόνισε ότι η «μάχη του Αλ Άκσα Φλουτ», όπως ονομάζει η Χαμάς τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ, έχει επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα.

«Η μάχη συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Νασράλα.

«Πρόκειται για μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής. Η αληθινή μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ως «μεγάλη και ιερή» ενώ επεσήμανε πως έγινε «100% από Παλαιστίνιους».

«Αυτή η επιχείρηση είναι μεγάλη, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο».

Όσο για τη αιτία που έγινε η επίθεση πριν από περίπου ένα μήνα είπε:

«Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου».

Σεισμός στο Ισραήλ

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης υποστήριξε πως η επιτυχία της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ήταν η «απόλυτη μυστικότητα». 

«Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ. Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία επί των φατριών της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε καν και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα».

Ο Νασράλα είπε ότι η επιχείρηση της Χαμάς οδήγησε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. Το Ισραήλ, σημείωσε, κάνει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη καθώς θέτει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

Παράλληλα, ο ηγέτης αποκάλεσε το Ισραήλ «εύθραυστο» και ότι για έναν μήνα δεν είχε ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα. Ο Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων.

Οι ΗΠΑ φταίνε

Σχολιάζοντας την στάση της Αμερικής τόνισε πως «ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα» και στους λαούς της περιοχής ενώ ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί το Ισραήλ.

Η νίκη της Χαμάς 

Ο Νασράλα περιέγραψε τους δύο στόχους:  να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι η Χαμάς να είναι νικήτρια σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο θρίαμβος της Χαμάς θα αποτελέσει «μια νίκη για όλους τους λαούς της περιοχής – για τους λαούς της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας, και πριν από όλα αυτά, είναι ένα εθνικό πατριωτικό συμφέρον για τον Λίβανο».

Συνεχίζει ο Νασράλα, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί της Γάζας ή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Παράλληλα, είπε πως «είναι καθήκον μας» να βρισκόμαστε δίπλα στην Χαμάς στη Γάζα και τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα». 

«Μεγάλο λάθος μια επίθεση στο Λίβανο»

Συνεχίζοντας ο Νασράλα τόνισε πως μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο θα αποτελούσε «πιο ανόητο λάθος». 

«Αν ο εχθρός αρχίσει να επιτίθεται σε οποιαδήποτε περιοχή του Λιβάνου θα κάνει το πιο τεράστιο, το πιο ανόητο λάθος».

Επίσης είπε πως μια κλιμάκωση της επιχείρησης  θα εξαρτηθεί από όσα συμβαίνουν στη Γάζα και την ηθική του εχθρού απέναντι στο Λίβανο.

«Θα το πω με όλη τη διαφάνεια, στο μέτωπό μας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», τόνισε με νόημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This