Ο Οζγκιούρ Οζέλ νικητής στον α’ γύρο στις εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

Ο Κιλιτσντάρογλου δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί

Must Read

Η εκλογή προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας στο 38ο συνέδριο θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Οζγκιούρ Οζέλ, τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα με την θετική ψήφο 682 συνέδρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατάφερε, ωστόσο, να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία για δύο μόνο ψήφους. Ο Οζέλ είναι υποψήφιος της πτέρυγας που ζητά αλλαγή στο κόμμα, μετά την ήττα του CHP στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου και έχει την στήριξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο νυν πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος των λεγόμενων προεδρικών, που κατήλθε στις εκλογές με το σύνθημα της ανανέωσης, έλαβε 664 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο και να αναγνωρίσει την νίκη του Οζέλ.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα αρχίσει στις 00:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος).

Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λίγες μόλις εβδομάδες προτού προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια. Χαρακτηρίζεται ως η κατ΄εξοχήν πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα την κεμαλική ιδεολογία στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This