Νέο πρόστιμο στη σκανδαλώδη Μονσάντο για χρήση τοξικού ζιζανιοκτόνου

Must Read

Νέο πλήγμα δέχεται η Bayer! Η Monsanto -θυγατρική της πασίγνωστης Bayer- παραδέχτηκε σε δικαστήριο ότι έκανε παράνομη χρήση απαγορευμένου ζιζανιοκτόνου, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό, σε ένα από τα εργοστάσια ερευνών της στη Χαβάη. Η εταιρία θα καταβάλει αποζημίωση 10.000.000 δολαρίων στους ενάγοντες.

Το ζιζανιοκτόνο ονομαζόταν Penncap-M και περιείχε την απαγορευμένη ουσία μεθυλοπαραθείο. Ψεκάστηκε το 2014 σε καλαμπόκια και άλλες καλλιέργειες στο εργοστάσιο της Valley Farm. Το μεθυλοπαραθείο είναι απαγορευμένο στις ΗΠΑ από το 2013 και στην Ε.Ε. από το 2003.

«Η παράνομη συμπεριφορά σε αυτή την υπόθεση αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, για τους γύρω πληθυσμούς και τους εργαζομένους της Monsanto», ανέφερε ο Νικ Χάνα, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της κεντρικής Καλιφόρνιας.

Η Monsanto είχε πει στους εργαζομένους της ότι μπορούσαν να εισέλθουν στα χωράφια που είχαν ψεκαστεί με μεθυλοπαραθείο μόλις μία εβδομάδα αργότερα, αν και γνώριζε ότι η ασφαλής περίοδος αναμονής είναι 31 ημέρες.
Η Bayer έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σειρά αγωγών και αποζημιώσεων δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This