Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Νέο πρόστιμο στη σκανδαλώδη Μονσάντο για χρήση τοξικού ζιζανιοκτόνου

Νέο πλήγμα δέχεται η Bayer! Η Monsanto -θυγατρική της πασίγνωστης Bayer- παραδέχτηκε σε δικαστήριο ότι έκανε παράνομη χρήση απαγορευμένου ζιζανιοκτόνου, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό, σε ένα από τα εργοστάσια ερευνών της στη Χαβάη. Η εταιρία θα καταβάλει αποζημίωση 10.000.000 δολαρίων στους ενάγοντες.

Το ζιζανιοκτόνο ονομαζόταν Penncap-M και περιείχε την απαγορευμένη ουσία μεθυλοπαραθείο. Ψεκάστηκε το 2014 σε καλαμπόκια και άλλες καλλιέργειες στο εργοστάσιο της Valley Farm. Το μεθυλοπαραθείο είναι απαγορευμένο στις ΗΠΑ από το 2013 και στην Ε.Ε. από το 2003.

«Η παράνομη συμπεριφορά σε αυτή την υπόθεση αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, για τους γύρω πληθυσμούς και τους εργαζομένους της Monsanto», ανέφερε ο Νικ Χάνα, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της κεντρικής Καλιφόρνιας.

Η Monsanto είχε πει στους εργαζομένους της ότι μπορούσαν να εισέλθουν στα χωράφια που είχαν ψεκαστεί με μεθυλοπαραθείο μόλις μία εβδομάδα αργότερα, αν και γνώριζε ότι η ασφαλής περίοδος αναμονής είναι 31 ημέρες.
Η Bayer έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σειρά αγωγών και αποζημιώσεων δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ