Κατάπαυση πυρός μόνο με επιστροφή όλων των ομήρων διαμήνυσε ο Νετανιάχου – Νέο θρίλερ με το ανθρωπιστικό πέρασμα της Ράφα

Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς μέσα σε παιδική χαρά στην πόλη της Γάζας

Must Read

Την απόρριψη κάθε έκκλησης για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 5/11 ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επαναλαμβάνοντας πως η πάγια θέση της ισραηλινής κυβέρνησης, είναι πως αυτή θα επιτραπεί μόνο αν επιστραφούν πρώτα όλοι οι όμηροι -άμαχοι και μη- που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την φρικιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας. Το λέμε και στους εχθρούς και στους φίλους μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Ισραηλινός πρόεδρος από την αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ, την οποία και επισκέφτηκε σήμερα.

Στο μεταξύ, ένα νέο θρίλερ διαδραματίζεται με το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο, από το οποίο διέρχεται η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, αλλά και οι κάτοχοι ξένου διαβατηρίου, οι οποίοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς φέρεται να παραμένει κλειστό από χθες Σάββατο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και μία νοσοκομειακή που επικαλείται το Reuters, οι απομακρύνσεις τραυματιών και κατόχων ξένων διαβατηρίων μέσω του εν λόγω περάσματος ανεστάλησαν, εξαιτίας του ισραηλινού βομβαρδισμού την Παρασκευή στη Γάζα ενός ασθενοφόρου που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά τραυματιών, προς την Αίγυπτο, με τους Ισραηλινούς να δικαιολογούν το πλήγμα, υποστηρίζοντας πως το όχημα χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς.

Θυμίζουμε πως το πέρασμα της Ράφα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Γάζας, στα σύνορα με τη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, είναι το μοναδικό σημείο εξόδου από τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

 

Γάζα: Εκτοξευτές ρουκετών μέσα σε παιδικές χαρές

Βίντεο όπου, όπως υποστηρίζουν, δείχνει εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς κοντά, αλλά και μέσα σε παιδική χαρά στην πόλη της Γάζας έδωσαν στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), τους οποίους φέρονται να εντόπισαν οι δυνάμεις της 401ης Ταξιαρχίας που επιχειρούν στις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Δημοσίευσαν, επίσης, πλάνα από στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας, να εντοπίζουν αριθμό εκτοξευτών ρουκετών 30 μέτρα μακριά από σπίτια της περιοχής, καθώς και πολεμικό εξοπλισμό μέσα σε παιδική χαρά και δίπλα σε πάρκο ψυχαγωγίας. «Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη της συνεχούς χρήσης του άμαχου πληθυσμού από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ως ανθρώπινης ασπίδας για τρομοκρατικούς σκοπούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF.

Σήμερα Κυριακή, εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός φέρεται να άνοιξε επίσημα τις «πύλες» της Γάζας για τους ρεπόρτερ, ούτως ώστε να μεταδίδουν εικόνες μέσα από την εμπόλεμη ζώνη.

Όπως αναφέρουν οι απεσταλμένοι του protothema.gr, Φρίξος Δρακοντίδης και Πάνος Κουφαλέξης, μέχρι και χθες Σάββατο, η πρόσβαση στο πεδίο των μαχών ήταν αδύνατη, από την πλευρά, τουλάχιστον, του Ισραήλ, και για να έχεις εικόνα από τις βάσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων, έπρεπε πρώτα να διασφαλίσεις ειδική άδεια από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Τις τελευταίες ώρες, όμως, τα δεδομένα φαίνεται να άλλαξαν, ειδικά όσο αφορά τους ρεπόρτερ των τοπικών ειδησεογραφικών μέσων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι χθες το απόγευμα το Κανάλι 12 του Ισραήλ μετέδωσε ζωντανά τις πρώτες εικόνες από τις μάχες των Ισραηλινών στρατιωτών με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο ρεπόρτερ του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού επισκέφθηκε στο σημείο, επιβαίνοντας σε άρμα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο κινούνταν πίσω από τις θέσεις μάχης των Ισραηλινών στρατιωτών. Υπενθυμίζεται πως, επισήμως 31 είναι οι δημοσιογράφοι (26 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος) που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για τη χρήση των νοσοκομείων της Γάζας από τη Χαμάς

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, παρουσίασε στοιχεία που, όπως υποστήριξε, δείχνουν τη χρήση ιατρικών εγκαταστάσεων στη Γάζα από τη Χαμάς για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο από το νοσοκομείο «Σεϊχ Χαμαντ», το οποίο, όπως είπε, συνδέεται με τα δίκτυα σηράγγων της Χαμάς. Σε άλλο βίντεο δείχνει ένοπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το  ίδιο νοσοκομείο. «Στην περίπτωση που δεν είναι αρκετό που αποκαλύψαμε μια σήραγγα κάτω από το νοσοκομείο, ενημερώνουμε, επίσης, ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν τους στρατιώτες μας μέσα από το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο Χαγκάρι.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι οι IDF έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο σήραγγας κάτω από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές πυραύλων μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα. «Η Χαμάς έχτισε συστηματικά το Ινδονησιακό Νοσοκομείο για να συγκαλύψει την υπόγεια τρομοκρατική υποδομή της», τόνισε ο Χαγκάρι και στη συνέχεια παρουσίασε και ηχογραφήσεις από κλήσεις μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς, που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Νοσοκομείο της Ινδονησίας.

Επανέλαβε δε τις δράσεις που ανέλαβε ο Ισραηλινός Στρατός για να προειδοποιήσει τους Παλαιστίνιους να απομακρυνθούν από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια. Όπως είπε, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο φέιγ βολάν στη βόρεια Γάζα, ενώ πραγματοποίησε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα σε ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές, προκειμένου να ωθήσει τον άμαχο πληθυσμό να εκκενώσουν την περιοχή.

«Ο πόλεμος μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Δεν θα δεχθούμε την κυνική χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς, για να κρύψει την τρομοκρατική υποδομή της. Η εκμετάλλευση των νοσοκομείων από τη Χαμάς πρέπει να τερματιστεί», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των IDF.

Δείτε επίσης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη – Για γενοκτονία έκανε λόγο ο Αμπάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This