Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη – Για γενοκτονία έκανε λόγο ο Αμπάς

«Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης - Ο Μπλίνκεν θα πάει εκτάκτως και στην Κύπρο

Must Read

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην διπλωματία νωρίτερα σήμερα καθώς ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Δυτική Όχθη πριν μεταβεί στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Στο μεταξύ θα μεταβεί εκτάκτως και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία στο πλαίσιο των επισκέψεων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Δείτε βίντεο:

 

Εκεί, είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να επεκταθεί στη Δυτική Όχθη.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Εκπρόσωπος του κ. Αμπάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε στον κ. Μπλίνκεν ότι πρέπει να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός» και ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατήγγειλε τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας για την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια.

Σχετικά με την συζήτηση που είχαν αφορούσε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη ενώ μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην ανάγκη  να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Δείτε βίντεο:

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Αναμένεται η επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν στην Τουρκία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να επιβεβαιώνει ότι θα μεταβεί εκεί ο Αμερικανός υπουργός σήμερα και αύριο.

Δείτε βίντεο:

Επίθεση του Ισραήλ στον καταυλισμό Μαγκάζι – 45 οι νεκροί λέει η Χαμάς

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 περίπου άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό χθες βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Ο αριθμός των μαρτύρων από τη σφαγή του Μαγκάζι αυξήθηκε στους 45», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ Αλ-Κούντρα είχε αρχικά κάνει λόγο για «πάνω από 30 μάρτυρες» που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «μετά τη σφαγή που έγινε από την κατοχή στον καταυλισμό Μαγκάζι».

Δείτε βίντεο:

 

Η πλειονότητα των θυμάτων «είναι παιδιά και γυναίκες», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι σπίτια έγιναν άμεσοι στόχοι.

Ο φωτορεπόρτερ του τουρκικού πρακτορείου Anadolu Μουχαμάντ Αλαλούλ, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε μερικώς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα τέσσερα παιδιά του –Αχμέντ, Καΐς, Ραχάφ και Κενάν— καθώς και τέσσερα από τα αδέλφια του σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.

Ο Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το ισραηλινό χτύπημα στο Μαγκάζι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 Παλαιστίνιους και προκάλεσε τον τραυματισμό 100 ανθρώπων.

Παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 51. Ο Μαρούφ δήλωσε ότι παραμένει απροσδιόριστος ο αριθμός των αγνοουμένων ενώ οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να τους εντοπίσουν κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων σπιτιών. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές του.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών στη Γάζα δήλωσαν χθες ότι πάνω από 9.488 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που ξέσπασε όταν η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας πάνω από 240 ομήρους.

Δείτε βίντεο:

 

Η επίθεση και η πολιορκία του Ισραήλ έχουν προκαλέσει διεθνώς έντονη ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στον θύλακα. Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποίησαν χθες διαδηλώσεις σε πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Κωνσταντινούπολη, η Τζακάρτα και η Ουάσινγκτον, απαιτώντας κατάπαυση πυρός. Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να καταγγείλουν την πολιτική πολέμου του Τζο Μπάιντεν και να απαιτήσουν κατάπαυσης πυρός.

Στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, ο υπουργός Εξωτερικών Ρέτνο Μαρσούντι είπε στους δεκάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Τζακάρτα ότι η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ότι θα στείλει και δεύτερο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαψεύδει το χτύπημα στη Τζαμαλίγια το Ισραήλ 

Διαψεύδει το Ισραήλ την επίθεση την περασμένη Τετάρτη στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια αλλά και και τον βομβαρδισμό ασθενοφόρου που μετέφερε τραυματίες έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Γάζα.

«Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στην Τζαμπαλίγια δεν υπάρχει κάποιος προσφυγικός καταυλισμός», είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Τζόναθαν Κονρίκους.

Ανέφερε ότι στην περιοχή λειτουργούν καταυλισμοί, τους οποίους ο ΟΗΕ τους παραχωρεί σε Παλαιστίνιους αμάχους.

«Εμείς χτυπάμε στρατηγικούς στόχους», τόνισε ο Τζόναθαν Κονρίκους.

Επίσης, ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν καλέσει πολλές φορές τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα να εγκαταλείψει την περιοχή και να κινηθεί προς τα νότια και γι’ αυτό όπως υποστηρίζει «όσοι βρίσκονται εκεί είναι υπ’ ευθύνη τους».

«Ξεκληρίστηκε» οικογένεια στην Παλαιστίνη

Είκοσι ένα μέλη από την ίδια οικογένεια Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως στόχο τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

«Τα θύματα ανήκουν στην οικογένεια του Αμπού Χασίρα, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στοχοποίησε το σπίτι του, γεμάτο με γυναίκες και παιδιά», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Facebook.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Δείτε βίντεο:

 

Ισραήλ: Υπουργός απείλησε με πυρηνικό βομβαρδισμό της Γάζας!

Εσωκομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση Νετανιάχου, έπειτα από την απειλή υπουργού ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας, είναι μέσα στις επιλογές του Ισραήλ!

Ο Ισραηλινός υπουργός Amihai Eliyahu δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η χρήση ατομικού όπλου στη Γάζα είναι «μία από τις πιθανές επιλογές»

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος αποδοκίμασε την παρέμβαση του υπουργού του και ξεκαθάρισε ότι «ο ισχυρισμός για χρήση πυρηνικών όπλων  στον πόλεμο στη Γάζα, είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας»!

Η παρέμβαση αυτή του υπουργού, ξύπνησε τα «φαντάσματα» του Γιομ Κιπούρ, όταν το Ισραήλ απείλησε μέσω των ΗΠΑ τις αραβικές χώρες, ότι θα βομβαρδίσει τις αραβικές πρωτεύουσες, εάν δεν σταματούσε η προέλαση των «εχθρών του Ισραήλ».

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι η μοναδική δύναμη στη Μέση Ανατολή που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αν και οι πληροφορίες για τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Φρίκη με το βίντεο από το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ του Ισραήλ

Ανατριχίλα και φρίκη προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει το αιματοκύλισμα των τρομοκρατών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα 260 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Τις εικόνες κατέγραψε στρατιώτης του Ισραήλ ο οποίος έφτασε στο σημείο μαζί με άλλους αφού είχε γίνε πλέον το μακελειό, όταν, δηλαδή, ήταν πολύ αργά.

Όπως δείχνει το βίντεο, ο στρατιώτης φτάνει σε ένα τροχόσπιτο και ρωτάει «ποιος είναι μέσα;» στα εβραϊκά, αλλά δεν παίρνει απάντηση καθώς το τροχόσπιτο είναι άδειο.  Στη συνέχεια, προχωρά προς τον χώρο του φεστιβάλ ψάχνοντας για ζωντανούς, αλλά και για ενόπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Το πλέον συγκλονιστικό πλάνο είναι όταν οι στρατιώτες βρίσκουν στοιβαγμένες σορούς σε ένα σημείο κοντά σε ψυγεία όπου προσπάθησαν κα κρυφτούν αρκετοί συμμετέχοντες του φεστιβάλ σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από τους ενόπλους της Χαμάς.

Όμως δεν τα κατάφεραν και βρήκαν τραγικό και ακαριαίο θάνατο όταν δέχθηκαν εν ψυχρώ πυροβολισμούς από ενόπλους της οργάνωσης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

Εκατοντάδες άνθρωποι ζήτησαν την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την κατοικία του στην Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Times of Israel.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαδήλωσης και συνέλαβε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Νετανιάχου να εγκρίνει συμφωνία ανταλλαγής για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τους μαχητές της Χαμάς.

Διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου έγιναν και αλλού. Στο κέντρο του Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Ομήρων, όπως είναι πλέον γνωστό το συγκεκριμένο σημείο, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στις οικογένειες των 240 και πλέον ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This