Νέα επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι από το Ισραήλ – Η Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση ξένων πολιτών

Βίντεο με καταδίωξη στα τούνελ της Χαμάς

Must Read

Άλλο ένα ισχυρό πλήγμα κατάφερε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη χθες το βράδυ.

Τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ του Σαββάτου στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Δείτε βίντεο:

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) σχετικά με το συγκεκριμένο πλήγμα.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι σήμερα, Κυριακή, στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας «παράθυρο» λίγων ωρών για να φύγουν προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 πμ έως τις 2 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγραψε αργά χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ. Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή. Η ανάρτηση, στα αραβικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

Δείτε βίντεο:

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει.

Βίντεο με καταδίωξη στα τούνελ της Χαμάς

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που φέρεται να δείχνει επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε τούνελ της Χαμάς με τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Το βίντεο ανήρτησε εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και φέρεται να δείχνει ένα σκύλο των IDF να καταδιώκει ενόπλους της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο:

Η μονάδα σκύλων της Ισραηλινής Άμυνας έχει βοηθήσει στη διάσωση 200 Ισραηλινών ενώ σκότωσε 10 ενόπλους της Χαμάς.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι εντοπίζουν, επιτίθενται, αναζητούν, διασώζουν και ανιχνεύουν εκρηκτικά.

Η Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση ξένων πολιτών 

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

«Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα», σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην Άγκυρα σήμερα ο Μπλίνκεν 

Στην Άγκυρα σήμερα θα βρεθεί ο Άντονι Μπλίνκεν, μετά την επίσκεψη στο Τελ Αβιβ και το Αμάν χθες όπου συνάντησε τους ομολόγους του, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας και συμφώνησαν ότι ο έλεγχος της Χαμάς στη Γάζα δε μπορεί να συνεχιστεί.

Δείτε βίντεο:

60 όμηροι νεκροί

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

«Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων κατά της Γάζας», δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τη δήλωση.

Αύριο η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στη Γάζα

Αύριο θα στείλει η Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται, την πρώτη μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Αύριο ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρει φάρμακα και νερό. Παράλληλα υπο διερεύνηση είναι σχέδιο για ανθρωπιστικό διάδρομο από θαλάσσης, σε συνεργασία με την Κύπρο και την Γαλλία.

Δείτε επίσης:

Διπλωματία στην σκιά των βομβαρδισμών – Αυξάνονται οι νεκροί και οξύνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Λωρίδα της Γάζας

Απορρίπτει την κατάπαυση πυρός στην Γάζα ο Μπλίνκεν – Από το Αμμάν στην Άγκυρα την Κυριακή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This