Σε διαθεσιμότητα ο Ισραηλινός υπουργός που εκτόξευσε απειλές για πυρηνικό χτύπημα στη Γάζα

«Το Ισραήλ και ο οι στρατιωτικές δυνάμεις λειτουργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου, για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους...», δήλωσε σχετικά το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Must Read

Άμεση ήταν η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης στον… ανατριχιαστικό ισχυρισμό υπουργού της, ο οποίος σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρηνικού πλήγματος κατά της Χαμάς στη Γάζα, καθώς τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου «μέχρι νεωτέρας». Θυμίζουμε πως, ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξη σχετικά με μια υποθετική πυρηνική επιλογή, ο Ελιγιάχου απάντησε εντελώς αψυχολόγητα «είναι κι αυτός ένας τρόπος».

Όπως ήταν φυσικό, το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε σάλο, με σύσσωμες τις αραβικές χώρες να το καταδικάζουν, τους ισραηλινούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να σκανδαλίζονται και  Αμερικανό αξιωματούχο να το χαρακτηρίζει «ενοχλητικό». «Οι δηλώσεις του Ελιγιάχου δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και ο οι στρατιωτικές δυνάμεις λειτουργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου, για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας», δήλωσε σχετικά το γραφείο του Νετανιάχου.

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε απολογητικό μήνυμα στην πλατφόρμα Χ, σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This