«Αναπόφευκτη» η έφοδος των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Στο μέτωπο της Γάζας ο αρχηγός των IDF

Η Ρωσία φοβάται αύξηση της «τρομοκρατικής δραστηριότητας» και «γεωγραφική επέκταση» της σύρραξης

Συντάκτης: Newsroom

Αντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος για την έναρξη της επόμενης φάσης της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, αφορά την επιχείρηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) μέσα στο δαιδαλώδες δίκτυο από σήραγγες που απλώνεται κάτω από την επιφάνεια του παλαιστινιακού θυλάκου, κι απ’ όπου ξεδιπλώνουν τις επιθέσεις τους οι μαχητές της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί φέρονται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για την εξουδετέρωση των ενόπλων της Χαμάς μέσα στον λαβύρινθο των τούνελ στην πόλη της Γάζας, την ώρα που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Γάζα από κάθε κατεύθυνση και προχωρούν ολοένα και βαθύτερα προς το κέντρο της πόλης. Στόχος, όπως όλα δείχνουν, είναι να εγκλωβίσουν τα μέλη της Χαμάς μέσα στα τούνελ, χωρίς προμήθειες, οπλισμό ή ακόμη και οξυγόνο και να τους αναγκάσουν να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους και ή να παραδοθούν οι ίδιοι ή να εξαναγκαστούν σε άτακτη έξοδο από τις στοές, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού.

Σήμερα, Δευτέρα 6/11, στο μέτωπο της Γάζας βρέθηκε ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης του Ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Γιαρόμ Φίνκελμαν, ο οποίος επιθεώρησε τις δυνάμεις και την κατάσταση που έχει καταγραφεί στο δίκτυο των τούνελ της Χαμάς. Στην αξιολόγηση συμμετείχε και ο αρχηγός του Σώματος Μηχανικού Μάχης, στρατηγός Ίντο Μιζράχι, ο οποίος ανέλυσε όλες τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι στρατιώτες του για τις δαιδαλώδεις στοές.

Όλα δείχνουν ότι το επόμενο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού, θα ξεκινήσει σύντομα και θα έχει διττό στόχο: από τη μία τον περιορισμό και την καταστροφή των τούνελ της Χαμάς, αυτή τη φορά μέσα στον οικιστικό ιστό της Γάζας και  απο την άλλη, την «κατάληψη» της πόλης μέχρι το κέντρο της, με απώτερο σκοπό, όπως όλα δείχνουν, την εισβολή στο διοικητήριο της Χαμάς, το οποίο, σύμφωνα με τον IDF, βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Γιόρα Άιλαντ (Giora Eiland), σε τηλεοπτική του συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση, υποστήριξε ότι είναι «αναπόφευκτη» η διεξαγωγή επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ακριβώς επειδή -σύμφωνα με τους IDF- από κάτω υπάρχει τόσο το κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς, όσο και οι σήραγγες που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο από μαχητές της παραστρατιωτικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, ο υποστράτηγος (ε.α.) Γιόρα Άιλαντ εξέφρασε την ελπίδα πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, ακόμη και εάν στοίχιζε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της CIA Μπιλ Μπερνς στο Ισραήλ, ο Άιλαντ είπε: «Ελπίζω πως θα του το εξήγησαν. Και αν υπάρχει βούληση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο (νοσοκομείο) Αλ Σίφα, που τη θεωρώ αναπόφευκτη, ελπίζω ο επικεφαλής της CIA να έλαβε μια εξήγηση γιατί είναι απαραίτητη και γιατί οι ΗΠΑ πρέπει τελικά να υποστηρίξουν μια τέτοια επιχείρηση, ακόμη κι αν στη συνέχεια υπάρξουν χιλιάδες πτώματα αμάχων στους δρόμους».

«Η Γάζα δεν είναι Μοσούλη»

Οι ΗΠΑ «δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι η Γάζα δεν είναι Μοσούλη… Είναι η πιο καλά οχυρωμένη τοποθεσία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με προηγμένη ιρανική τεχνολογία και επενδύσεις δισεκατομμυρίων», υποστήριξε. Τονίζει δε πως το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Αυτό παθαίνουν όσοι ευθύνονται για σφαγές στο κράτος του Ισραήλ». «Στη Μέση Ανατολή», συνεχίζει, «ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνους που ξέρουν πώς να ασκήσουν εξουσία και δεν έχουν ενδοιασμούς να το κάνουν».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Άιλαντ αρνήθηκε να διαχωρίσει τα μέλη της Χαμάς από τους αμάχους στη Γάζα, στους οποίους καταλογίζει μερίδιο ευθύνης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Η Γάζα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό κράτος, στο οποίο (η Χαμάς) κατάφερε να στρατολογήσει όλη την κοινωνία στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. Σχεδόν κάθε σπίτι στη Γάζα διαθέτει καταπακτή που οδηγεί σε υπόγειες σήραγγες. Πρόκειται για ιδιωτικές κατοικίες. Όλοι οι διευθυντές νοσοκομείων και σχολείων είναι υπάλληλοι της Χαμάς… (Οι κάτοικοι της Γάζας) είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία της (Χαμάς), όχι σε αντίθεση με αυτήν», ισχυρίστηκε.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συζήτησαν τη δυνατότητα «τακτικών παύσεων» στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν με το Ισραήλ αυτές τις προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα, αλλά πρόσθεσε πως «πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των συζητήσεων, όχι στο τέλος». Άλλωστε, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι πρόσφορη μια γενική κατάπαυση του πυρός αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, σήμερα αναμενόταν να βγουν από τη Γάζα περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και να περάσει στον θύλακο ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία, ωστόσο, «δεν αρκεί», καθώς, όπως ανέφερε, κατά το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει στη Γάζα λιγότερα από 30 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης.

Για αύξηση της «τρομοκρατικής δραστηριότητας» προειδοποιεί η Ρωσία

Σήμερα Δευτέρα, εξάλλου, έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα απηύθυνε και η Ρωσία, υποστηρίζοντας πως η επανάληψη των παλαιστινιακο-ισραηλινών διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου και μια αύξηση της «τρομοκρατικής δραστηριότητας».

Η Ρωσία η οποία έχει σχέσεις με το Ιράν, την Χαμάς και τις μεγαλύτερες αραβικές δυνάμεις, καθώς και με τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση ότι αγνοούν την ανάγκη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967. «Η προτεραιότητα σήμερα είναι η ταχεία διακοπή των εχθροπραξιών στην Γάζα» αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «εάν δεν γίνει αυτό, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης και με μια αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας και τον κίνδυνο η σύρραξη να επεκταθεί γεωγραφικά».

Δήλωσε δε ότι η ενότητα των Παλαιστινίων είναι απαραίτητη στη βάση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς. «Φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να διασφαλισθεί η ενδο-παλαιστινιακή εθνική ενότητα στη βάση της πλατφόρμας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η οποία προβλέπει την αναγνώριση του Ισραήλ και μια λύση ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης, καθώς και την καταπάτηση των αγίων τόπων της Ιερουσαλήμ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις κάλπες η Αίγυπτος – Φαβορί ο νυν πρόεδρος

Τριήμερες αρχαιρεσίες

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Τενεσί – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τενεσί των ΗΠΑ μετά το πέρασμα φονικών ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον έξι...

Μέγας πανικός στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» από την πιθανότητα να ξαναβγεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ!

Διπλωμάτες της ΕΕ και στελέχη από αρκετά think tanks επικοινωνούν με τους συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για να καταλάβουν εάν...

Ευθείες απειλές των Χούθι: Στην Ερυθρά Θάλασσα θα στοχεύουμε τα πλοία με προορισμό το...

Απειλές για στοχοθέτηση όλων των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό το Ισραήλ εξαπέλυσαν το Σάββατο οι Χούθι της Υεμένης. Στρατιωτικός εκπρόσωπός τους προειδοποίησε...

«Κάθε μέρα ήταν σαν κόλαση» – Συγκλονίζουν τα δύο αδέλφια που απελευθερώθηκαν από τη...

54 ημέρες αγωνίας. 54 ημέρες φόβου. Δύο αδέλφια, η 21χρονη Maya και ο 18χρονος αδελφός της Itay Regev βρίσκονται πλέον στην αγκαλιά των αγαπημένων...

Επιμένει ο Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα...

Την ώρα που η οργή των συγγενών των ομήρων της Χαμάς φουντώνει κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνεχίζει να κάνει λόγο...

Καθυστερημένο ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Σομαλού Προέδρου – Σκότωσε κούριερ σε τροχαίο...

Ένας Τούρκος εισαγγελέας χθες Σάββατο, διαπίστωσε ότι ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, Χασάν Σεΐχ Μοχαμούντ, διέφυγε από την Τουρκία προτού το τουρκικό δικαστήριο...

Ο IDF δημοσίευσε βίντεο με άνδρες της Χαμάς να κλέβουν προμήθειες από πολίτες στην...

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς πως υφαρπάζει την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους πολίτες στην Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF)...

Βολές Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ – «Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ» το ΣΑ των...

Νέα «πυρά» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά ΗΠΑ και ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου σήμερα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Συμβούλιο...

Ανατριχίλες προκαλούν οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024

Το 1555 ο Νοστράδαμος, ο διασημότερος αστρολόγος όλων των εποχών, είχε γράψει το βιβλίο «Les Profecies» (Οι Προφητείες), στο οποίο ανέφερε ότι έχει προβλέψει...

Η Ρωσία περνάει στην επόμενη φάση: Μαχητικά που εκτοξεύουν σμήνη απο μίνι drones!

Τα μαχητικά Su-57 θα μπορούν να εκτοξεύουν ένα σμήνος μίνι-drones, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας.Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες...

Τραγωδία στη Γάζα: Όμηρος της Χαμάς σκοτώθηκε σε επιχείρηση απελευθέρωσής του!

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Λωρίδα της Γάζας την στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.Συγκεκριμένα, ένα ανατριχιαστικό βίντεο ήρθε στο...

Θα κάνει ζημιές: Ο Μαδούρο διέταξε την προσάρτηση της -πλούσιας σε πετρέλαιο- δυτικής Γουιάνας

Η πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Εσεκίμπο, γίνεται νέα πολιτεία της Βενεζουέλας, σύμφωνα με διάταγμα του Νικολάς Μαδούρο. Διόρισε επίσης και επικεφαλής του νέου «κράτους»...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο Μπαλί»

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έδωσε μαζί της μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για να τον γνωρίσει...

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

«Την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό» παραδέχτηκε ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, μετά τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε ότι...

Ο Γιάννης είναι πονηρός…

Ο Δραγασάκης είναι εξαιρετικά έμπειρος. Τόσο έμπειρος, που γνώριζε ότι εάν υπέβαλε την παραίτησή του και από τον ΣυΡιζΑ, τότε οι παρεμβάσεις του στα...

H Ειρήνη Παπαδοπούλου αποκάλυψε με ποιον είνει ερωτευμένη μετά το χωρισμό της από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη

H Eιρήνη Παπαδοπούλου έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής "Happy Day" με αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου της με τη δισκογραφική εταιρεία «Heaven Music».Η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Βροχές στην Αττική, χιονοπτώσεις στα ορεινά

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες που εώς το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Επιδείνωση αναμένεται και...

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Τενεσί – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τενεσί των ΗΠΑ μετά το πέρασμα φονικών ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον έξι νεκρούς, μεταξύ των οποίων και...

Πώς η συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν… γκριζάρει κι άλλο το Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος έστησε παγίδα στην Ελλάδα με τη δήλωσή του ότι όλα τα θέματα μπορούν να παραπεμφθούν στη διεθνή Δικαιοσύνη

Οι …καριόκες του Ανδρουλάκη!

To ότι είχε διαπρέψει ως στελεχάρα της ΠΑΣΠ όταν σπούδαζε μηχανικός στην Ξάνθη ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης το γνωρίζουμε όλοι. Στην πανέμορφη πόλη της Θράκης ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...