Έξαλλος με την Αντζελίνα Τζολί ο πρόεδρος του Ισραήλ: Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα να δει τι συμβαίνει

«Δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, με το να λέει αυτά που λέει», υποστήριξε ο Ισαάκ Χέρτζογκ

Must Read

Διάσημη και για το πλούσιο ανθρωπιστικό της έργο, η Αντζελίνα Τζολί δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλή απέναντι στα όσα καταδικαστέα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, με τους ανυπεράσπιστους αμάχους να έχουν βρεθεί -άθελά τους- στη μέση της μανιασμένης σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς, πληρώνοντας το βαρύτιμο τίμημα με το αίμα τους, όπως αποδεικνύουν και οι περισσότερες από 10.000 απώλειες κυρίως γυναικόπαιδων, μέσα σε έναν μόλις μήνα.

Πριν από έξι ημέρες, η πολυβραβευμένη και εξαιρετικά δημοφιλής σταρ του Χόλιγουντ έκανε μια ανάρτησή στο Instagram, με αφορμή τον πολύνεκρο βομβαρδισμό  του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια στη Γάζα, ούσα, μεταξύ άλλων, και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπου και κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ ότι στον πόλεμο με τη Χαμάς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και βομβαρδίζει γυναίκες, παιδιά, οικογένειες, την ώρα που τούς λείπουν το φαγητό, τα φάρμακα και η ανθρωπιστική βοήθεια. Έκτοτε… έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα»!

Ένας από τους πρώτους που αντέδρασαν, μάλιστα, ήταν ο πατέρας της, Γιον Βόιτ, με τον οποίο, ως γνωστόν, δεν διατηρεί και τόσο καλή σχέση. Κατόπιν, όμως, πήρε τη… σκυτάλη ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος «ξεσπάθωσε» εναντίον της, υποστηρίζοντας, σε οξύ ύφος, πως η Χολιγουντιανή σταρ «δεν αφήνει στον ισραηλινό λαό κανένα περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον γνωστό Αμερικανό παρουσιαστή και δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, ο Ισαάκ Χέρτζογκ απάντησε δημόσια στην Αντζελίνα Τζολί, τονίζοντας ότι η σταρ δεν έχει πάει ποτέ στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν πήγε ποτέ να δει τα γεγονότα στον τόπο που συμβαίνουν. Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι έχουμε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Υπάρχει μια μεγάλη, δραματική άνοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, που και το Ισραήλ έχει υποστηρίξει, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ και πολλά άλλα έθνη», είπε αρχικά.

Κατόπιν, συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να μπορέσει να ξεριζώσει αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας το Ισραήλ. Και, επιτιθέμενος εκ νέου στη σταρ που, μεταξύ άλλων, έχει θητεύσει και ως πρέσβειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε: «Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το να λέει αυτά που λέει».

Υποστήριξε δε ότι «η Γάζα δεν είναι “φυλακή” επειδή ευθύνεται το Ισραήλ, αλλά επειδή αποτελεί ιρανική βάση της τρομοκρατίας και των λαθραίων πυρομαχικών», χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει στον λαό της Γάζας ως «τραγωδία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This