IDF: «Είμαστε στην καρδιά της πόλης της Γάζας» – Νετανιάχου στον Μπάιντεν: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός»

ΠΟΥ: Περίπου 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά - ΗΠΑ: Όχι στην εξαναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων

Must Read

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Στρατός επιχειρεί εντός του αστικού ιστού στην Λωρίδα της Γάζας και τὀνισε ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ηγεσία της Χαμάς. «Είμαστε στην καρδιά της πόλης της Γάζας» τόνισε ο Γιοάβ Γκάλαντ την ώρα που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαιώνει: «Δεν θα σταματήσουμε».

 

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του» υποστήριξε ο Γκάλαντ τονίζοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου. Επιπλέον, απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στην Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «την μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

 

Νετανιάχου: Η πόλη της Γάζας είναι περικυκλωμένη – Δεν θα σταματήσουμε

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε απόψε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν περικυκλώσει την Πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στην Γάζα έως ότου αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από την Χαμάς. Επανέλαβε, δε, την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για την δική τους ασφάλεια. «Δεν θα σταματήσουμε» υπογράμμισε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε, επίσης, την Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξει το λάθος της ζωής της» εάν εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

 

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις Χεζμπολάχ-Ισραήλ στον νότιο Λίβανο – Παρέμβαση των ΗΠΑ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για το ενδεχόμενο νέας περιφερειακής ανάφλεξης και κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή. Σήμερα, σημειώθηκαν τουλάχιστον 20 ρίψεις ρουκετών προς ισραηλινούς οικισμούς, στα βόρεια της χώρας.

Αυτήν την ώρα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Βηρυτό, όπως αναφέρουν τα λιβανέζικα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ στις ρουκέτες ο ισραηλινός Στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού προς το σημείο όπου έγινε η εκτόξευση.

 

Ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ ζητά ηρεμία στα νότια σύνορα με το Ισραήλ

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος, Έιμος Χοχστάιν, ζήτησε σήμερα από την Βηρυτό να «επιστρέψει η ηρεμία» στα νότια σύνορα του Λιβάνου, όπου τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ενταθεί και να επεκταθεί στον Λίβανο ο πόλεμος της Γάζας» δήλωσε ο Χοχστάιν μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ναμπίχ Μπέρι. «Η αποκατάσταση της ηρεμίας στα νότια σύνορα είναι βασικής προτεραιότητας για τις ΗΠΑ και θα έπρεπε να είναι η απόλυτη προτεραιότητα τόσο για τον Λίβανο όσο και για το Ισραήλ» πρόσθεσε.

Στην μεθόριο ο ισραηλινός στρατός και η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ συγκρούονται σχεδόν καθημερινά μετά τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χεζμπολάχ βάζει στο στόχαστρο κυρίως θέσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα.

Τόσο η Χαμάς όσο και η Ισλαμική Τζιχάντ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με διεισδύσεις στο ισραηλινό έδαφος και εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο. Από την πλευρά του το Ισραήλ απαντά βομβαρδίζοντας περιοχές του νοτίου Λιβάνου.

 

 

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στην Λωρίδα της Γάζας

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι –σχεδόν το 0,5% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας– έχουν σκοτωεθεί και κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Κρίστιαν Λιντμάιερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λιντμάιερ είπε ότι μέχρι στιγμής 16 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν χάσει την ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την προστασία του προσωπικού του ΠΟΥ.

Ανέφερε, επίσης, πως σημειώθηκαν 102 επιθέσεις εναντίον δομών Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, 121 στην Δυτική Όχθη και 25 στο Ισραήλ. Επί του παρόντος, είπε, 14 νοσοκομεία στην Γάζα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων ή των ζημιών που έχουν υποστεί.

 

ΗΠΑ: Όχι στην εξαναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων της Γάζας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τάσσονται υπέρ της εξαναγκαστικής μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας και αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει η Ουάσινγκτον ούτε βρίσκεται στο τραπέζι. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πατέλ τόνισε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στην επανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος απαντούσε στα σχόλια που έκανε ο Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν είπε πως το Ισραήλ θα αναλάβει «επ’ αόριστον» την ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ο Πατέλ επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν φύγει από την Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του θύλακα και άλλοι. Δεν διευκρίνισε πόσοι παραμένουν και επιθυμούν να φύγουν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να μπορέσουν να φύγουν όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν» δήλωσε την Κυριακή ο Τζόναθαν Φάινερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στην Γάζα

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά σήμερα στην πόλη της Γάζας, αλλά έφθασε τελικά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου παρέδωσε ιατρικές προμήθειες.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την επίθεση.

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προπύργιο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Οκτώ οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου – Το ΥΠΕΞ ενημέρωσε Ισραήλ και Αίγυπτο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This