Ανελέητοι βομβαρδισμοί στην «καρδιά» της Γάζας: Χτυπούν τούνελ με ενόπλους της Χαμάς

Ακήρυχτος πόλεμος και στη Δυτική Όχθη. Το Κατάρ με πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων. «Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Must Read

Ο εν εξελίξει πόλεμος ΙσραήλΧαμάς εισέρχεται σε νέα φάση, με την ισραηλινή στρατιωτική μηχανή να επιχειρεί στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας.

 

Νέοι βομβαρδισμοί συγκλόνισαν την Τζαμπάλια, τη Σάμπρα και την Καν Γιουνίς στη Γάζα, ενώ οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη συνεχίζονται, ενώ βρισκόμαστε στην 34η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Σύμφωνα με το Al Jazzera κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, υπάρχουν 19 νεκροί από αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί επλήγη κτίριο κοντά στον καταυλισμό.

 

Σειρήνες ακούγονται στο κιμπούτς Κισουφίμ

Σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF, σειρήνες ακούγονται στο κιμπούτς Κισουφίμ, με τον ισραηλινό στρατό να μην έχει δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Η Haaretz επισημαίνει ότι σειρήνες που προειδοποιούν για ρουκέτες ακούγονται στις κοινότητες δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας μετά από ανάπαυλα 11 ωρών.

 

 

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια. Την ίδια ώρα ακήρυχτος πόλεμος υπάρχει στη Δυτική Όχθη με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές και οι συλλήψεις.

Τουλάχιστον 10.569 είναι οι νεκροί 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

 

Διαπραγματεύσεις του Κατάρ για απελευθέρωση ομήρων 

Στις εξελίξεις είναι ότι το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια σύντομη κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχιών, Αλ Κασάμ, ηψένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, το θέμα των αιχμαλώτων παραμένει προτεραιότητά τους τονίζουν όμως πως ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι μέσω μιας πλήρους ή σταδιακής ανταλλαγής κρατουμένων. Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπένιαμιν Νετανιάχου, διαμηνύει συνεχώς πως δεν υπάρχει περίπτωση κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων. Ο Ντανιέλ Χαμάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως «Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής, στον βορρά», ενώ επανέλαβε πως δεν προκειται να γίνει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή για κάποιες ώρες ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου να μπορέσουν οι κάτοικοι να φύγουν προς τον νότο.

 

 

Μαζική φυγή Παλαιστινίων αμάχων

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι φεύγουν  με τα πόδια, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αναζητώντας στα νότια, ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις μάχες μεταξύ των στρατιωτών του Ισραήλ και της Χαμάς. Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν έχει προηγούμενο. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 22.000 άνθρωποι πήραν τον δρόμο για το νότο τις τελευταίες 3 ημέρες. Σήμερα θα ξεκινήσει και η Σύνοδος για την ανθρωπιστικής βοήθεια, στη Γαλλία.

 

 

Έκθεση φωτογραφίας για τη Γάζα, που διοργανώνεται από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και τη Συμμαχία Σταματήστε Τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη Στην Παλαιστίνη, εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 9/11, και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Ρομάντσο στην Ομόνοια. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 18:00 με 21:00 η ώρα και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 έως τις 21:00 η ώρα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Bras de fer Ισραήλ-ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός – Στο κέντρο της πόλης της Γάζας ο IDF υπό αδιάλειπτους βομβαρδισμούς 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This