Η UNICEF υπερασπίζεται τα στοιχεία που ανακοινώνει η Γάζα σχετικά με τους νεκρούς

«Στη UNICEF είμαστε πολύ ακριβείς με τους αριθμούς που δίνουμε»

Must Read

Την ώρα που ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή μαίνεται για ένα μήνα και ενώ ο τραγικός απολογισμός των νεκρών συνεχώς διογκώνεται, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ενημερώνει σε διαδοχικές ανακοινώσεις ότι περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους.

Βέβαια, τα στοιχεία αυτά έχουν αμφισβητηθεί πολλές φορές από το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες, που τα χαρακτηρίζουν ως προϊόν προπαγάνδας της ισλαμιστικής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για σημαντικά χαμηλότερους αριθμούς απωλειών.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, δήλωσε πως τα στοιχεία που συγκεντρώνει η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση στην περιοχή, παραδοσιακά συμπίπτουν σε γενικές γραμμές με αυτά που ανακοινώνει του υπουργείο Υγείας της Γάζας και γι’ αυτό το λόγο εμπιστεύεται και τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα. «Στη UNICEF είμαστε πολύ ακριβείς με τους αριθμούς που δίνουμε. Έχουμε αυτή τη φήμη όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά και γιατί διαθέτουμε απτά στοιχεία», διευκρίνισε ο Τζέιμς Έλντερ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ αυστηρή με τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία τριγωνικής επαλήθευσης για να αναλύσει τις πληροφορίες: «Μπορεί να παίρνει περισσότερο χρόνο, όμως τα στοιχεία μας είναι πολύ πιο ακριβή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This