Πληροφορίες ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε πλοίο Κύπριου εφοπλιστή στο λιμάνι της Οδησσού – Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Το φορτηγό πλοίο φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο μαχητικών, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή λάμβανε χώρα επιδρομή από τη ρωσική πολεμική αεροπορία

Must Read

Φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας, το οποίο ανήκει στον Κύπριο εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, φέρεται να χτυπήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9/11, από ρωσικό πύραυλο κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πλοηγού και τον τραυματισμό τριών μελών του πληρώματος και ενός λιμενικού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «KMAX RULER» της εταιρείας Cyprus Sea Lines, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P, τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Αρχικά είχε μεταδοθεί η είδηση πως νεκρός ήταν ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος του πλοίου με πλήρωμα συμπατριώτες του, επειδή εντοπίστηκε στη γέφυρα, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για τον πλοηγό. Σημειώνεται πως ο πλοηγός δεν είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου, αλλά υπάλληλος του λιμανιού, ο οποίος ανεβαίνει πάνω στο πλοίο όταν αυτό πρόκειται να μπει σε κάποιο λιμάνι. Ο πλοηγός είναι αυτός που, έχοντας πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του λιμανιού, παίρνει τον έλεγχο του πλοίου μέχρις ότου αυτό δέσει με ασφάλεια στον προβλεπόμενο χώρο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα, ενώ τόνισε ότι, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσαν «άγνοια για το περιστατικό» και συμπλήρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This