Ξέσπασμα Μπελέρη μέσα από τη φυλακή: Θέλουν να αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων

«Η αγωνία του κυρίου Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας...»

Must Read

Την ώρα που η αποκάλυψη ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του Φρέντι Μπελέρη φέρεται να χρηματίστηκε για να τον εμπλέξει στη δήθεν υπόθεση δωροδοκίας ψηφοφόρων, υπό… κανονικές συνθήκες θα έδινε νέα τροπή στη δίκη του, ο προφυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας καταγγέλλει για πολλοστή φορά ότι βασικός στόχος της αλβανικής ηγεσίας είναι η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών στην περιοχή.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ μέσα από τη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες τα Τίρανα αρνούνται να του επιτρέψουν να αναλάβει τα καθήκοντά του, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η αλβανική δικαιοσύνη παραβλέπει σκανδαλωδώς τα λεγόμενα του -κατά γενική ομολογία- αναξιόπιστου μάρτυρα. «Μετά από την παραδοχή ότι χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η κατηγορία θα είχε καταπέσει. Δεν μπορεί να κρατούμαι προφυλακισμένος για τόσο καιρό με την μαρτυρία ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος για απάτες και κλοπές και ενός συνεργάτη της αστυνομίας που, όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας, τον έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις. Στην ερώτηση των δικηγόρων “τι έγινε μετά που έφυγες που πήρες τα λεφτά;” λέει δε θυμάμαι. Αυτός πήγε και παρέδωσε τα λεφτά μετά από 8 ώρες, μία στημένη ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας από το καρτοτηλέφωνο των αλβανικών φυλακών, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το γιο του, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κατακεραυνώνει την αλβανική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας, μάλιστα, το παράδοξο ότι, αυτή τη στιγμή, στη Χειμάρρα παραμένει δήμαρχος αυτός που ηττήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. «Οι δικαστές, οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται έχουν επανδρώσει τη “νέα δικαιοσύνη”, όπως τους αρέσει να την λένε, αυτοί είναι οι παλιοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν “ουρές” από το παρελθόν, έχουν υποθέσεις. Άνθρωπος που έχει χάσει τις εκλογές παραμένει στην διοίκηση του δήμου. Και όσο παραμένει υπάρχουν κατηγορίες στον αλβανικό τύπο, αλλά και στην δικαιοσύνη ότι παίρνει αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες. Έχουμε κάνει μηνύσεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία, που το SPAK (Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) κλείνει την υπόθεση και δεν δέχεται τις μηνύσεις μας», κατήγγειλε ο Φρέντι Μπελέρης.

Υπογράμμισε δε ότι βασικός στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας: «Η αγωνία του κυρίου Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας. Πιστεύω ότι προσπαθεί να με θέσει εκτός από τη μάχη διεκδίκηση του Δήμου, αν ξαναγίνουν εκλογές. Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική της υφαρπαγής των περιουσιών και την προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή και να στερήσουν οικονομικούς πόρους από τους ντόπιους κατοίκους, τους Έλληνες, με σκοπό να φύγουμε».

Σύμφωνα με τον Μπελέρη, υπάρχουν απτά στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τις καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων, προχωρώντας, παράλληλα, σε παράνομες αλλαγές του χωροταξικού σχεδίου της Χειμάρρας.

 

Δείτε επίσης: Ηχητικό ντοκουμέντο με τον βασικό μάρτυρα στην δίκη Μπελέρη να παραδέχεται χρηματισμό από την αλβανική Αστυνομία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This