Δραματικές εκκλήσεις για τα νοσοκομεία στην Γάζα – Πεθαίνουν νεογνά σε θερμοκοιτίδες και διασωληνωμένοι ασθενείς

Καθημερινά χάνονται ζωές από την παντελή έλειψη σημαντικών υποδομών

Must Read

Η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας έχει ευαισθητοποιήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις και επίσημους φορείς. Με διαρκείς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς καθημερινά χάνονται ή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την παντελή έλειψη σημαντικών υποδομών, περιγράφεται η κατάσταση που είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Physician for Human Rights-Israel ανέφερε σήμερα πως «δύο πρόωρα βρέφη πέθαναν» μετά την αναγκαστική διακοπή της Εντατικής Φροντίδας Νεογνών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας. Καθώς χτυπήθηκαν οι γεννήτριες βενζίνης και η Γάζα είναι χωρίς ηλεκτρισμό, νεογνά σε θερμοκοιτίδες και διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν αρχίσει να πεθαίνουν.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), που εξακολουθούν να εργάζονται στο νοσοκομείο, αναφέρουν πως «κατά την διάρκεια των 24 τελευταίων ωρών (…) το νοσοκομείο αλ Σίφα επλήγη κατ΄επανάληψη, κυρίως το μαιευτήριο».

Ο γιατρός Μάρουα Αμπού Σάαντα, επικεφαλής της χειρουργικής υπηρεσίας του αλ Σίφα, τον οποίο επικαλείται η ΜΚΟ Medical aid for Palestinians (MAP), προσθέτει πως «κανείς δεν μπορεί να βγει από το νοσοκομείο αλ Σίφα».

«Οι άνθρωποι που προσπάθησαν να βγουν τέθηκαν στο στόχαστρο πυρών. Ορισμένοι σκοτώθηκαν, άλλοι τραυματίστηκαν. Το προσωπικό μας που βρίσκεται επί τόπου αναφέρει πως άνθρωποι που προσπαθούν να φύγουν από το νοσοκομείο τίθενται στο στόχαστρο πυρών» τονίζουν οι MSF.

Το νοσοκομείο Αλ Κουντς βρίσκεται, επίσης, υπό πολιορκία, όπως και το Ινδονησιακό νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Αλ-Κουντς, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, δέχεται πλήγματα «από όλες τις πλευρές, με βομβαρδισμούς πυροβολικού του Ισραήλ που κάνουν το κτήριο να τρέμει. Υπάρχουν έντονοι πυροβολισμοί στο νοσοκομείο και ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ακόμη γνωστός».

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This