Έξι μωρά και εννέα ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Βρέθηκε αντίτυπο του μανιφέστο του Χίτλερ σε νεκρό μαχητή της Χαμάς!

Ο πρόεδρος του Ισραήλ διαψεύδει την επίθεση στο νοσοκομείο - Έφυγαν από τη Γάζα Βραζιλιάνοι και Ρώσοι

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς έξι πρόωρα μωρά και εννέα ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατικής πέθαναν εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, απόρροια της έλλειψης καυσίμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Το Σάββατο το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι 39 πρόωρα μωρά βρισκόντουσαν ακόμη στο Αλ Σίφα και ότι νοσηλευτές τους χορηγούσαν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Γιατρός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είχε επίσης δηλώσει ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

 

Όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας της Γάζας, δηλαδή του βορείου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, όπου γίνονται μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους μαχητές της Χαμάς, είναι εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την Παρασκευή σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα νοσοκομεία, κυρίως στην πόλη της Γάζας, επίκεντρο των μαχών, καθώς ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ελπίζουν πως θα μπορέσουν να φύγουν σήμερα από το νοσοκομείο Ας Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό εδώ και μέρες και βρίσκεται σε περιοχή που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς.

 

Διαψεύδει ο Χέρτζογκ τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ, σε χθεσινή του συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του χτύπησαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ο κ. Χέρτζογκ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση εκ μέρους της Χαμάς και τόνισε ότι υπάρχει ρεύμα στο Σίφα και ότι τα πάντα λειτουργούν.

Σχολιάζοντας τις παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός ο πρόεδρος του Ισραήλ υποστήριξε και πάλι το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη καθώς είπε πως βρέθηκε άθικτο σε νεκρός μαχητή της Χαμάς μεταφρασμένο στα αραβικά αντίτυπο του ναζιστικού μανιφέστου «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ, σημειώνοντας ότι αποτελεί ότι η παλαιστινιακή οργάνωση μελετά «πάλι και πάλι τη χιτλερική ιδεολογία μίσους προς τους Εβραίους».

Ο Ισάακ Χέρτζογκ είπε επίσης πως η Χαμάς ευθύνεται για πολλές απώλειες αμάχων στην Γάζα και διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας του διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ότι οι ισραηλινές αρχές προειδοποιούν με κάθε τρόπου – τους αμάχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Αποχώρησαν Βραζιλιάνοι και Ρώσοι 

Την στιγμή που κάθε μέρα η διέλευση από την Γάζα γίνεται όλο και δυσκολότερη χθες, Κυριακή, πάνω από τριάντα υπήκοοι της Βραζιλίας, κατάφεραν να περάσουν στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την ενημέρωση της βραζιλιανικής διπλωματίας.

«Η ομάδα 32 Βραζιλιάνων και μελών των οικογενειών τους βρίσκεται ήδη στο αιγυπτιακό έδαφος, όπου την υποδέχθηκε ομάδα της πρεσβείας της Βραζιλίας στο Κάιρο, επιφορτισμένη με το τελικό στάδιο της επιχείρησης επαναπατρισμού της», ανέφερε το βραζιλιάνικο ΥΠΕΞ μέσω του twitter/x.

Σήμερα αναμένεται να βρεθούν στην Βραζιλία όπου θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας. Την ίδια στιγμή, δυο υπήκοοι Βραζιλίας αποφάσισαν να παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας, κατά το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Συνολικά, 17 παιδιά, 9 γυναίκες και 6 άνδρες έφυγαν από τον παλαιστινιακό θύλακα μέσω της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η καθυστέρηση στην απομάκρυνση των Βραζιλιάνων αποτέλεσε πηγή έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών που κλιμάκωσε η ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, της Μοσάντ, πως βοήθησε να αποτραπεί επίθεση της Χεζμπολάχ στη βραζιλιάνικη επικράτεια.

Την ίδια στιγμή, 70 άτομα με ρωσικά διαβατήρια έφυγαν επίσης από την κόλαση της Γάζας.

«70 Ρώσοι πέρασαν το σημείο διέλευσης στη Ράφα», που ελέγχει η Αίγυπτος, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω Telegram.

Η ρωσική διπλωματία είχε δηλώσει σοκαρισμένη την περασμένη εβδομάδα για την καθυστέρηση της εσπευσμένης απομάκρυνσης των πολιτών από την Γάζα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, περίπου 1.000 υπήκοοι Ρωσίας και πρώην σοβιετικών δημοκρατιών έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε επίσης:

Φονικές μάχες για τον έλεγχο της Γάζας: Στο επίκεντρο των επιθέσεων προσφυγικοί καταυλισμοί και νοσοκομεία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This