Έγινε ροζ μια λίμνη στη Χαβάη! Πώς εξηγούν οι ειδικοί το φαινόμενο

Must Read

Μπροστά σε ένα πανέμορφο αλλά ανεξήγητο θέαμα βρίσκονται οι πολίτες στο Μάουι της Χαβάης καθώς μια λίμνη στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Kealia Pond έχει νερά σε χρώμα ροζ!

Σύμφωνα με τους New York Times, το προσωπικό του καταφυγίου παρατήρησε την αλλαγή στο χρώμα των υδάτων πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Αρχικά, θεώρησαν ότι επρόκειτο για τοξική άλγη. Ωστόσο, μετά από πειράματα, διαπιστώθηκε ότι υπεύθυνα για το φαινόμενο ήταν τα αλοβακτηρίδια, ένας τύπος μονοκύτταρων οργανισμών που ευδοκιμούν σε υδάτινα σώματα με υψηλά επίπεδα αλατιού.

Η συγκεκριμένη λίμνη έχει δύο φορές την αλατότητα της θάλασσας. Σε αυτό το επίπεδο αλατότητας τα περισσότερα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  οι μικροοργανισμοί δεν δεν μπορούν να επιβιώσουν στο ανθρώπινο σώμα επειδή δεν έχει αρκετό αλάτι, ωστόσο, συνέστησαν στους επισκέπτες να μην μπουν στο νερό, να μην καταναλώσουν ψάρια από τη λίμνη και να μην αφήσουν τα κατοικίδιά τους να πιούν νερό από αυτήν.

Στην Αμερική το φαινόμενο των ροζ νερών είναι σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο. Μέρος της Μεγάλης Αλμυρής Λίμνης στη Γιούτα είναι ροζ από τη δεκαετία του 1950, καθώς ένα τμήμα της και μόνο έχει υψηλά επίπεδα αλατότητας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This