Ιταλία: Γενική απεργία την 17η Νοεμβρίου

Ξεσηκωμός κατά του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού

Must Read

Κατεβάζει ρολά η Ιταλία την Παρασκευή 17/11…

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil επιβεβαίωσαν… τον ξεσηκωμό με την προκήρυξη γενικής απεργίας κατά του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μελόνι.

Πρόκειται ουσιαστικά για απάντηση στην απόφαση της «δημόσιας επιτροπής εγγύησης», η οποία κάλεσε τα δύο συνδικάτα να επανακαθορίσουν την κινητοποίησή τους.

Η επιτροπή εγγύησης εξάλλου απαρτίζεται από συνταγματολόγους και εργατολόγους, οι οποίοι επιλέγονται από τους προέδρους της ιταλικής βουλής και της γερουσίας. Αρμοδιότητά της είναι να διαπιστώνει αν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση υπάρχουν εγγυήσεις για την διασφάλιση βασικών ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά καθορίζονται άλλωστε από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Τα δύο ιταλικά συνδικάτα εμφανίζονταν μέχρι σήμερα διατεθειμένα να περιορίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μόνον στους τομείς των αερομεταφορών και σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «στόχος είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε εκατομμύρια Ιταλούς που μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Αν χρειαστεί, θα υπογράψω απόφαση για να μην παραλύσει ο συγκεκριμένος τομέας για ένα ολόκληρο 24ωρο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This