Εντείνονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν για την στάση του υπέρ του Ισραήλ – «Διαδίδει fake news»

«Mοιράστηκε ψευδείς πληροφορίες για τις επιθέσεις της Χαμάς»

Must Read

Στο στόχαστρο Αμερικανών αξιωματούχων βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την στάση που έχει τηρήσει στον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκαλείται από 100 διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) για fake news υπέρ του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Axios, η δήλωση υπογράφεται από 100 διπλωμάτες και αναφέρει ότι το Ισραήλ διέπραξε «εγκλήματα πολέμου» στην Γάζα.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Μπάιντεν, στις 10 Οκτωβρίου, «μοιράστηκε ψευδείς πληροφορίες για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» και τον καλούν να αμφισβητήσει περισσότερο τις ενέργειες του Ισραήλ.

Η εν λόγω δήλωση υποβλήθηκε στο γραφείο πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία ζητείται από τις ΗΠΑ να εργαστούν για την απελευθέρωση των κρατουμένων από το Ισραήλ και την Χαμάς, σημειώνοντας ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε ότι ο Άντονι Μπλίνκεν ενθάρρυνε ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις να εκφράσουν τις σκέψεις τους και δήλωσε πως «θα λάβει υπόψιν του τις συμβουλές και τελικά θα κάνει αυτό που θεωρεί ότι είναι η καλύτερη απόφαση, και θα παρουσιάσει τις συστάσεις του στον πρόεδρο για το τι πρέπει να κάνουμε».

Δείτε επίσης:

  • Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου: «Η Γάζα θα παραμείνει υπό ισραηλινό έλεγχο» – Δυσφορία στις ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This